top of page

Tohumluk Vakfı ARTAnkara'da...

Güncelleme tarihi: 3 Nis 2021

MASKE-MESAFE-HİJYEN-SANAT...


Salgın tedbirleri gereğince içerideki ziyaretçi sayısının sınırlandırıldığı, ziyaretçilerin HES koduyla içeri alındığı ve sanatseverlerin salgın bilinciyle ve tedbirini alarak katıldığı ArtAnkara’da Tohumluk Vakfı da yer aldı.


“Köy ile şehir arasındaki ekonomik ve kültürel eşitsizlik ortadan kalkmalı,

köylü ile şehirli arasında kaynaşma sağlanmalı ve her iki kesim de birbirinden öğrenmelidir” felsefesiyle yola çıkan Tohumluk Vakfı, Ankara’nın en önemli sanat etkinliklerinden ArtAnkara’da resim ve müzik sanatı aracılığıyla kırsal ile kent arasında kurulacak köprünün kilit taşı olmaya hazırlanıyor.


Bu fuarda, 30 Mart Salı günü saat 14:00'te Köy Enstitüsü mezunu değerli ressamımız Sayın Sabri Akça ile Vakıf Başkanımız Sanatçı Sayın Pınar Ayhan tarafından canlı olarak kırsal ile kenti, resim ile müziği buluşturan "Türkülerle Kırsalda Sanat" performansı gerçekleştirildi. Bu performansın enstalasyonu değerli sanatçımız Aslı Sinman Kutluay tarafından yapıldı. Pınar Ayhan'a tuşlu çalgılarda Evren Kalaycıoğlu, viyolonselde Aslı Gültekin ve bağlamada Ulaş Koray Gökben eşlik etti.


1 Nisan Perşembe günü saat 15:00'te ise değeli sanat tarihçisi Prof. Dr. Kıymet Giray, Sabri Akça ve Pınar Ayhan'ın katılımlarıyla "Kırsalda Sanat / Doğadan Sanata Aktarım" başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.


Etkinlik boyunca standımızı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, Başkent Üniversitesi Rektörü Sayın Ali Haberal, CHP Milletvekilleri Sayın Murat Emir ve Haluk Pekşen, DSP Eski Genel Başkanı Sayın Zeki Sezer, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sayın Gürsel Baran ve bizi etkinlik boyunca yalnız bırakmayan Ankara Kent Konseyi Başkanı Sayın Halil İbrahim Yılmaz'a çok teşekkür ederiz.




bottom of page