YAKINDA...

Vakfımızın yakın gelecekteki etkinlik  ve projelerini burada takip edebilirsiniz.

ARTCONTACT İSTANBUL 2. ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANAT FUARI | İSTANBUL | 25-29 MAYIS 2022

2021 yılında İstanbul Yenikapı Dr. Mimar Kadir TOPBAŞ Gösteri ve Sanat Merkezinde birincisi gerçekleştirilmiş olan ARTCONTACT İSTANBUL Çağdaş Sanat Fuarının ikincisi 25-29 Mayıs 2022 tarihlerinde aynı mekanda yapılacaktır. 25 Mayıs 2021 tarihinde davetiyeli önizleme, açılış ve ödül töreni gerçekleştirilecek, olup diğer günler davetli ve biletli sanatseverlere açık olacaktır. Genç sanatçılara önem vermenin yanı sıra kamusal alanda sanat çalışmalarını ve uluslararası işbirliklerini hedefleyen fuarda sanatçılar galerilerin çatısı altında katılabilecek, konferanslar, söyleşiler, dinletilerin yanı sıra açık alanda atölye çalışmaları, street art performansı ve heykel sergisi gerçekleştirilecektir. Fuara aynı zamanda kurum kuruluşlar, müzeler, eğitim kuruluşları ve sanat alanında yayın ve malzeme üreten firmalar da katılacaktır. Sanatın toplum ile buluşmasını sağlayacak yeni fırsatların yaratılması ile sanatsal paylaşımlarda bir yöntem olarak sanat fuarları gündeme gelmektedir. Artcontact'ın katılımcı ve ziyaretçi kitlesinin, kurum, kuruluş ve markalarının bilinirliğinin artmasında ve sanatın toplumla buluşmasında önemli katkılar sunacağı beklenmektedir.

​Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı, 25-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında ARTCONTACT İSTANBUL Çağdaş Sanat Fuarında “İklim Krizi, Kuraklık ve Kadın” konularında farkındalık yaratmak ve diğer yandan Yunus Emre’nin ölümünün 700.Y ılı nedeniyle Yunus Emre felsefesini dünyaya tanıtmak
amacıyla birkaç etkinlik ile yer alacaktır:

1-RESİM HEYKEL SERGİSİ VE CANLI PERFORMANS:
Kapalı fuar alanındaki Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı Stantında 25-29 Mayıs tarihleri süresince “İklim Krizi, Kuraklık ve Kadın” temalı resim ve heykel sergisi ve canlı performans sunumu yapılacaktır.

Sanatçılar; Ressam İmren İyem, Mine Alkan ve Heykeltıraş Özcan Kılıç eserleri ile yer alacak olup, fuar süresince stantta Heykeltıraş Özcan Kılıç tarafından ahşap oyma heykel canlı performansı gerçekleştirilecektir.

2-RESİM VE MÜZİK CANLI PERFORMANSI:
Fuar alanındaki sahnede 28 Mayıs Cumartesi günü Tohumluk Vakfı Sanatçıları İmren İyem ve Mine Alkan birlikte ve aynı tuval üzerinde “Renklerin Düellosu” isimli canlı resim performansını spontan bir biçimde ve müzik eşliğinde gerçekleştirerek “İklim Krizi, Kuraklık ve Kadın” temalı ortak eserlerini ortaya koyacaklardır. Sanatçılarımıza tanınmış Kompozitör Ve Orkestra Şefi Rustam Rahmedov piyanosu ile sahnede eşlik edecektir. Programın sunumunu Tohumluk Vakfı Başkanı Sanatçı Pınar Ayhan yapacaktır.

3-PANEL :
Fuar alanındaki konferans salonunda 28 Mayıs günü “İklim Krizi, Kuraklık ve Kadın” konulu bir panel düzenlenmiş olup bu panele konuk olarak Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Nuran Talu ve Pınar Ayhan katılacaklardır.

4- “7 YÜZ YUNUS” KONSERİ
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve UNESCO 2021 yılını, ölümünün 700.yılında büyük Türk şairi ve düşünürü Yunus Emre’ye ithafen “Yunus Emre Türkçe Yılı” ilan etmiştir. Bu bağlamda; Eskişehir Mihalıççık Belediyesi, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ve Baha Müzik Yapım Organizasyon şirketi Yunus Emre’yi uluslararası bir sanat projesi ile dünyaya tanıtmak için ortak
bir projede buluşmuşlardır. Türkiye’nin sayılı Caz solistlerinden  Dilek Sert Erdoğan ve Bilkent Genç Senfoni Orkestrası şefi, besteci Rustam Rahmedov; Yunus Emre şiirlerini Caz Müziği esintileri eşliğinde senfonik bir eser olarak bestelemişlerdir. Bu proje, başta Türk senfoni orkestraları olmak üzere tüm dünyada senfoni orkestraları tarafından icra edilerek dünyaya Yunus Emre felsefesini tanıtmayı amaçlamaktadır. “7 Yüz Yunus” konseri dünya prömiyeri 28 Aralık 2021 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalıççık Belediyesi ve Tohumluk Vakfı iş birliği ile Eskişehir’de düzenlenen bir organizasyon ile sanatseverlerle buluştu. İkincisi
bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi destekleriyle ArtContact Fuar alanında 27 Mayıs akşamı sanatseverlerle buluşacaktır.

ArtContact_Afis.png

GORDİON YARI MARATONU | POLATLI | 29 MAYIS 2022

Anadolu tarihinin en köklü medeniyetlerinden Frigler'in başkenti Gordion Antik Kenti’ni içinde barındıran, efsanelerin ve destansı kahramanlıkların beşiği Polatlı 29 Mayıs Pazar günü üçüncü kez Gordion Yarı Maratonuna ev sahipliği yapıyor.

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası yedek listesinde bulunan Gordion Antik Kenti’nin asıl listeye girmesi için birkaç yıldır maraton düzenleniyor. Dünyadaki diğer kültür miraslarının yanında eksiği değil fazlası olan Gordion için farkındalık yaratmak adına, Tohumluk Vakfı olarak biz de tüm paydaşlarla birlikte maratonda yerimizi alacağız.

Tohumluk Vakfı gönüllülerine özel bir kayıt kodu tanımlanmıştır. Yarışa kayıt olmak isteyen gönüllülerimiz bilgi verdiği taktirde vakfımıza özel tanımlanan bu kod paylaşılacaktır.

Yarış hakkında detaylı bilgiye https://www.maratongordion.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Gordion.jpeg

KEKİK ŞENLİĞİ | KIZILCAHAMAM TAŞLICA KÖYÜ | 5 HAZİRAN 2022

Tohumluk Vakfı Kültür Sanat Komitesinin önderliğinde "Anadolu” adının doğduğu Ankara'nın Kızılcahamam Taşlıca köyünde ,"Efsaneyi Yaşat" projesi için köyün tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatılmasını amaçlayan duvar boyama çalışması için, önceden etüdleri ve eskizleri hazırlamış olan gönüllü ressamlarımız çalışmaya devam ederken;  köyün tarihi, kültürel ve tarımsal zenginliklerinin tanıtılması, geliştirilmesi ve kalkındırılmasına yollar açmak amacıyla bir şenlik düzenlemeyi; Anadolu efsanelerinin yaşatılması için duvar boyama etkinliğinin devamı niteliğinde, yeni buluşmalarla gönüllülerimizi köy halkı ile aynı sofralarda buluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için 5 Haziran Pazar günü Kekik Şenliği'ne hazırlanıyoruz.

IMG_6832C44745C2-1.jpeg