Arzu Kaprol ve Tohumluktan El Ele

16 Aralık’ta Bursa’da yeni açılan Arzu Kaprol Mağazası “Beyaz Gömlek Projesi”nin de lansmanına ev sahipliği yaptı. İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol tarafından Tohumluk Vakfı’na özel tasarlanan beyaz gömleklerin hikayesi, emeğin, tutkunun, hayallerin, uzun ve özverili yolculuğu olan iğne oyasının, çeyiz sandıklarından, günlük yaşama değer katan bir güncelleme ihtiyacı duyulmasıyla başlıyor.

Arzu Kaprol ve Tohumluk Vakfı iş birliğinde özel olarak tasarlanan beyaz gömlekler, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından her biri özenle tasarlanan müşküle iğne oyalarının eklenmesiyle, geçmişle olan bağımızı hatırlamayı, geçmişten gelen değerlerimizi bugüne ve geleceğe taşımak için bir köprü kurmayı amaçlıyor.

Açılış’ta Bursa’daki tasarım tutkunlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadığını belirten Arzu Kaprol, "Tohumluk Vakfı ile yaptığımız iş birliğiyle, iğne oyası gibi kadim ve yüksek matematik gerektiren bir sanatın modern tasarımla buluşmasını sağlayarak, bu değerin günümüzde de popülerliğini koruyabileceğini ve yeni nesiller tarafından da benimsenebileceğini göstermeyi hedefledik. Her daim teknoloji ile birleştirdiğimiz ve sürdürülebilir bir moda sektörü için yaptığımız çalışmaların önemli bir adımı da bunun gibi geleneksel değerlerimize sahip çıkmak." dedi.

Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, "Arzu Kaprol ile yaptığımız iş birliği, geleneksel Türk el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım. Aynı zamanda, bu projeyle, vakfımızın birincil kuruluş amacı olan; kırsal kesimlerde yaşayan kadınlarımızın emeklerini ekonomiye kazandırmaya ve onların ekonomik olarak güçlenmelerine destek olmaya çalıştık." dedi.

Tohumluk Vakfı adına tasarlanan beyaz gömlekler, Arzu Kaprol Bursa mağazasında ve Tohumluk Vakfı’nın online satış mağazası “tohumluktan.com.tr” adresinde satışa sunuluyor.