top of page

"7 YÜZ YUNUS" Dünya Prömiyeri Yunus'un Şehri Eskişehir'de yapıldı.

Güncelleme tarihi: 6 Nis 2022

UNESCO ve T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından "Yunus Emre Sevgi Yılı" ilan edilen 2021 yılının kapanışında Tohumluk Vakfı, Mihalıççık Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Senfoni Orkestrası ve Baha Yapım işbirliğiyle düzenlenen "7 YÜZ YUNUS” senfonik konserinin dünya prömiyerinde, Yunus Emre felsefesi evrensel bir dil olan caz ve senfoni ile dünyaya açıldı.


Ülkemizin değerli caz müzisyenlerinden Dilek Sert Erdoğan ve Bilkent Genç Senfoni Orkestrası Şefi Rustam Rahmedov’un notalara döktüğü eşsiz eserler, Dilek Sert Erdoğan’ın büyülü sesi ve Rahmedov’un yönettiği Eskişehir BB Senfoni Orkestrası’nın muazzam yorumu ile Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde sahnelendi…


Büyük halk ozanı ve filozof Yunus Emre’nin Talat Sait Halman tarafından İngilizceye çevrilmiş olan şiirlerinden Dilek Sert Erdoğan ve Rustam Rahmedov tarafından bestelenen 7 şiirinin ilk kez senfonik caz formatında seslendirildiği bu benzersiz konserde, Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanatçı Pınar Ayhan, Yunus Emre’nin şiirlerini Türkçe olarak seslendirirken Neyzen Bilgin Canaz da konuk sanatçı olarak yer aldı.


Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un vizyoner bakış açısı ve destekleyici yaklaşımları sayesinde hayata geçen bu eser bundan böyle tüm dünyada Yunus Emre’nin daha çok tanınması ve daha iyi anlaşılması için yola çıkan önemli bir proje olarak tarihe geçti.


Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, bu proje ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:


"Yunus bizi muazzam bir güzellikte birleştirdi. Sanat sevdalıları olarak bir araya geldik ve bir minicik iyilik tohumundan görkemli bir fidan büyüttük. Bu fidan ileride gururla başımızı kaldırıp bakacağımız bir çınara dönüştüğünde, dünya üzerinde Yunus Emre’yi tanımayan kalmayacak. Mihalıççık Belediye Başkanımız, çok değerlimiz Sayın Haydar Çorum ve benim canım dostum Zeliha Cengiz Eser, öyle kapılar açtılar ki önümüze; bize sadece hayal etmek ve o hayali gerçekleştirmek düştü. Tohumluk Vakfı ve Baha Yapım olarak fikir ve prodüksiyon aşamasında yer aldığımız bu muazzam eserin yaratıcıları Dilek Sert Erdoğan ve Rustam Rahmedov, artık sadece bedenen aramızda olmayan değerli babalarına adadılar bu eserlerini. Yunus bizi babalarımızla da buluşturdu böylece... Yedi yüz yıl öncesine gidebiliyorsak, onlarca ya da günlerce öncesine de gidip kucaklaşabiliriz sevdiklerimizle... İyi niyet, sevgi, sanat aşkı ve hoşgörünün dokunamayacağı yer ve zaman yok. Bu eserin son aşamasında desteklerini esirgemeyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir BB Senfoni Orkestrası ve konuk sanatçımız, neyzen dostumuz Bilgin Canaz‘a teşekkürlerimizle… Bir teşekkür de muhteşem poster tasarımımızı yapan, Tohumluk Vakfı gönüllümüz Görkem Özen Çömez ve değerli eşi Çağlar Çömez’e…Yunus bize iyiliği yeniden öğretecek."





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page