top of page

Tohumluk Vakfı Ege köylerinde...

Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan ve Genel Sekreteri Zeliha Eser Cengiz, İzmir temsilcisi Serra Menekay, Bursa Temsilcisi Aslıhan Kornoşor, İstanbul Temsilcisi Ebru Güzel ve İzmir gönüllülerimizin organizasyonu ile önce Manisa Demirci'de Ahmet Şerif İzgören ve eşi Meltem İzgören tarafından kurulmuş olan ve uluslararası organik tarım ödülüne sahip, sadece tarımsal üretim değil bulunduğu çevreye değer katmayı hedefleyen bir gelecek hayali taşıyan, bu doğrultuda özellikle yöre halkının katılımının sağlandığı eğitim, seminer, kamp ve ulusal ölçekli projeler yürütülen Kara Oklar Çiftliğini ziyaret etti.


Ardından Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Türk Psikologlar Derneği, Delta Laboratuvarları, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin de paydaşları olduğu “Tohumluk Vakfı Mutlu Köyler Yaratır” projesi ile İzmir’in Bademler Köyünde köyün ileri gelenleriyle, köylü ile, köyün çocukları ile birlikte etkinlikler düzenlendi, daha mutlu bir Bademler Köyü için fikir kampı gerçekleştirildi ve projeler yapıldı.


Gezinin üçüncü bölümünde, Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan, Genel Sekreteri Zeliha Eser, İzmir Temsilcisi Serra Menekay, gönüllü üyelerimiz Yeşim Kopan, Meltem Karabağ ve Figen Tapki Aygen, Selçuk Belediye Başkanı Sn. Filiz Ceritoğlu Sengel’i ziyaret ederek eğitim, kültür ve sanat dolu bir gelecek için tohumlar attılar. Ayrıca muhteşem projeler olan Efes Tarlası Yaşam Köyü ve Efes Kent Belleği’ni ziyaretlerinde. Köy Enstitüleri ruhunun yaşadığını gördüler.


Son olarak, Tohumluk Vakfı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi, Genciz Medya, Vişneli Köy Tiyatrosu işbirliği ve Kemalpaşa Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen Köyde-İZ projesine katılındı. Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, köy ile kent arasındaki köprülerin kilit taşı olma hedefini gerçekleştirme ülküsü için sağlam adımlar atmaya devam ediyor.




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page