top of page

"Gordion'un Düğümü Çözülüyor!”

Atalarımızın mirası olan Gordion’un düğümünü çözülmesi için geri sayım başladı...


Frigya'nın tarihî başkenti, Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti, sonbaharda UNESCO’nun “Dünya Mirası” asıl listesine giriyor. Sakarya Nehri ile Porsuk Çayı'nın birleştiği noktanın yukarısında kurulu bu kenti görmeye, binlerce kilometre uzaktan kültürlü, bilgili, değer bilen insanlar insanlık mirasına sahip çıkmaya gelecek. Muazzam bir devinim başlayacak yakında buralarda...


Ankara’nın kültür hazinelerini, ekonomiye kazandırma sürecinde izlenecek yol haritasının paylaşıldığı “Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi Adaylık Süreci Bilgilendirme Toplantısı”, 10 Temmuz Pazartesi günü, saat 14:00’te Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti.


Toplantıdada Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı-Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı, Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardımcısı Osman İlhan Şener, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi - Mimarlık Tarihi ve Yerleşim Arkeolojisi Uzmanı Prof. Dr. Lale Özgenel, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gökhan Bozkurtlar, Gordion Kazı Başkanı Charles Brian Rose, Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü-Gordion Alan Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Kadim Koç, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi - Kent Planlama, Kent Yönetme ve Kent Konseyleri Uzmanı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretin Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, THY Ankara Satış Müdürü Melih Torlak, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkent Toplum Eğitim Merkezleri Başkanı Şule Çınar, Turoyd Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Savaş Çolakoğlu, Ankara Ticaret Odası Turizm Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Muhammet Sarıtaş, Ankara Ticaret Odası Şehir Tanıtımı ve Kalkınması Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Birol Akman ve Ankara Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Betigül Öz birer sunum gerçekleştirdi.


Toplantıya ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Meclis Başkan Yardımcıları Vecdet Fehmi Şendil ve Ali İhsan Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasin Özyolu, Ahmet Akça, Halil İlik, Naki Demir, Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, Meclis Divan Katibi Ayşe Nilay Çelik ile Meclis ve Komite Üyeleri ve çok sayıda uzman katıldı.


Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sayın Halil İbrahim Yılmaz; “Gordion’un düğümünü çözeceğiz, kesmeyeceğiz. Şiddetle değil akıl ile yol alacağız. Sevgi ile kardeşlikle yol alacağız. Gordion’un düğümünü akılla çözersek bu toplumun çocuklarının davranış bozukluğunu tedavi ederiz. Düşünmeye başladığı gün Türkler dünyaya bakar...” şeklinde konuştu.


Tohumluk Vakfı Başkanı Sayın Pınar Ayhan ise; Roma gezisinde edindiği bilgi ve gözlemlerini toplumun sanata, tarihe bakışını değerlendirerek, toplumların gelişmelerinde tarih ve sanatın önemini vurguladı ve konuşmasını şu sözlerle bitirdi:


“Yeni yüzyıl bu defa Türkiye Cumhuriyeti’nin kültür ve sanatı ile olacak ve Rönesans bu defa bu topraklardan doğacak...”


172 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page