Ören Köy İlkokulu Hijyen Eğitimi ve Sevgi Tohumları Projesi Buluşması

Tohumluk Vakfı İzmir Temsilciliği 4 Mart 2023 Tarihinde Kemalpaşa’daydı. Sabah saatlerinde Kemalpaşa Ören Köy İlkokulunda Temel Eğitim Serisi kapsamındaki ‘’Temel Hijyen Eğitimi’’ gönüllümüz Aslı Çolak tarafından gerçekleştirildi. Doğru el yıkamanın deneylerle gösterildiği eğitimde, vücut temizliği, kişisel bakım ürünleri, çevre temizliği konuları da işlendi. Çocukların büyük ilgisini çeken eğitim yine kucaklaşmalarla sona erdi.

Öğleden sonra, Kemalpaşa Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM), Tohumluk Vakfı Sevgi Tohumları Oyun Atölyesi Projesi kapsamında deprem bölgesinden gelen misafir çocuklarımız ve velileri ile bir araya gelindi. Vakıf gönüllülerinin bir kısmı velilerle sohbet ederken, bir kısmı da Aslı Çolak ve Ayfer Öztürk öğretmenlerimizin gözetiminde çocuklarla oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler. Kucaklaşmanın bol bol yaşandığı SODEM’den ayrılırken, çocuklarımızın ‘’yarın yine gelecek misiniz?’’ soruları arasında, haftaya yeniden buluşma sözleri verilerek vedalaşıldı.