top of page

Çocuk Hakları Treni: İzmir'de Minik Kalplerde Büyük Dönüşüm!

9 Mart Cumartesi günü, İzmir Bornova STK Yerleşkesi'nde İzmir gönüllülerimizden öğretmen Ayfer Öztürk ve Saba Karanfil'in sunumuyla gerçekleşen "Çocuk Hakları Treni" etkinliğinin ikinci durağındaydık. Bornova Şehitler Ortaokulu'ndan katılan 25 öğrenciyle birlikte, eğlenceli ve interaktif bir öğrenme atmosferinde buluştuk.


Eğitim, çocukların yaş düzeyine uygun hazırlanan samimi soru-cevaplar ve renkli görsel sunumlarla daha da zenginleştirildi. Etkinlik başlamadan önce, eğitmenlerimiz çocuklardan renkli kartlara hayallerini resim veya yazı ile ifade etmelerini istedi. Hayallerini belirten çocuklar, isim etiketlerini alarak hayal kumbarasına hayallerini bıraktılar. Katılımcı öğrenciler, keyifli bir öğrenme sürecinin ardından eğitmenlerimiz tarafından özel olarak hazırlanan fotoğraf çerçevesiyle bu özel günü ölümsüzleştirdi. Eğitim sonunda, çocuklara verilen kuruyemiş ve süt hediyeleriyle etkinlik coşku dolu bir atmosferde tamamlandı.


Bu anlamlı etkinliğe destek veren İzmir Gönüllülerimizden Ümit Özşaşal, Aslı Çolak ve Ülker Orhan, çocuklara rehberlik ederek etkinlik sürecini daha da özel kıldı. Gönüllülerimiz, çocukların eğlenceli ve öğretici bir gün geçirmelerine katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.


Çocuk Hakları Treni Eğitimi, çocuklara temel haklarını anlama ve bu haklara saygı gösterme konularında farkındalık kazandırmayı amaçlamakla birlikte, etkinliğin amacı çocukların günlük yaşamlarında bu hakları nasıl uygulayabileceklerine dair de bilinç oluşturmayı içeriyor. Bornova Şehitler Ortaokulu'ndan katılan öğrenciler, eğlenceli ve öğretici bir gün geçirerek, bu hakları hayatlarına nasıl entegre edebileceklerini öğrenmenin keyfini yaşadılar. Bu değerli etkinlik, çocukların haklarına yönelik toplumsal bir sorumluluk anlayışını pekiştirmeye yönelik önemli bir adım oldu.






@bornovabld @bornovastkyerleskesi @umitozsasal @deayridostum @ayferozturkmuzik @asabakaranfil @colakaslii @ulkerulker.orhan

27 görüntüleme0 yorum
bottom of page