top of page

"Zamana Atılan Tohum" Projesi İzmir Ören'de başladı.

İzmir'deki gönüllülerimiz, 15 Şubat Perşembe günü Kemalpaşa Ören'de, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle bir araya gelerek "Zamana Atılan Tohum" projesinin sunumunu gerçekleştirdi. Gönüllülerimiz, iki ayrı gruba hitap ederek projenin amacını, yol haritasını ve kazanımlarını öğrencilere aktardı. Projenin genel amacı, çocuklara doğaya duyarlılık kazandırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için toplum bilincini artırmak oldu. Sunumda vurgulanan bir diğer önemli nokta ise projenin Mayıs sonuna kadar devam edeceği ve bu süre zarfında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği oldu.


Çocukların ilgilerini çeken proje sunumu, interaktif bir ortamda gerçekleşti. İlkokul ve ortaokul öğrencileri, projenin detaylarına dair merak ettikleri soruları sormaktan çekinmediler. Gönüllüler, öğrencilere sadece bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda projenin önemine dair duygusal bir bağ kurmalarını sağladı.


Bu kapsamda, Mayıs ayında projenin bir parçası olarak vakfımızın oyunu olan "Dünyamız Her Şeyimiz" isimli oyun, Ören İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenecek. Tiyatro etkinliği, öğrencilere hem eğlenceli bir zaman geçirme fırsatı sunacak hem de projenin temel mesajlarını daha etkili bir şekilde pekiştirecek.



Bu projenin yürütücülerinden Hakan İpek öğretmenimiz, bize müthiş bir sürpriz yaparak projenin şiirini yazdı, besteledi ve bu şarkıyı öğrencileriyle birlikte seslendirdi. Köy ve kent arasında kurulan içten ve samimi ilişkinin en büyük kanıtı olan bu şarkı, inşa ettiğimiz köprülerin kilit taşı aynı zamanda...


ZAMANA ATILAN TOHUMLARIZ


Havaya, suya, toprağa,

Tertemiz bir dünyaya,

Gelecek yarınlara,

Zamana atılan tohumlarız.


Denizi, taşı, toprağı,

Kurdu, kuşu ve insanı

Koruruz biz doğayı,

Zamana atılan tohumlarız.


Yaşanır güzel çevreye,

Hep beraber gülmeye,

Sözümüz söz herkese,

Zamana atılan tohumlarız.


Söz-Müzik: Hakan İpek



Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

bottom of page