top of page

Yahyalı’da Tohumluk Vakfı Köy Çocuk Tiyatrosu’ndan sonra Köy Çocuk Korosu da kuruluyor. 

Yahyalı’da geçen yıl gerçekleştirdiğimiz “Köy Çocuk Tiyatrosu’nun ardından bir başka kültür-sanat faaliyeti için Yahyalı YBO’da çalışmalar başladı. Yahyalı Şehit Mustafa Aydın YBO’nda Müzik Korosu oluşturulacak ve enstrüman kursu açılacak. Bu konudaki paydaşımız Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olacak.


Bu amaçla 2 Nisan günü Yahyalı YBO’ya gittik. Biz müzik faaliyetlerine katılacak çocuklarla çalışma yaparken, bir grup öğrenci de Kayseri’de düzenlenen okçuluk müsabakalarında okullarını temsil etmek üzere Kayseri’ye doğru yola çıkmıştı.


Kulak testi sırasında önceleri ağızlardan ürkek ürkek çıkan sesler birlikte söylediğimiz “Mağusa Limanı” türküsü ile canlandı. Tek tek, ikişer, üçer söylendi türküler. Birbirlerine cesaret verdiler. Biz seçmelerimizi bitirirken Kayseri’den de üçüncülük madalyası haberi geldi. Yıldız Erkekler Klasik Yay Kayseri Üçüncülüğü. Spor burslarının da hakkını veriyor çocuklar. Çalışıyorlar, spor yapıyorlar, madalyaları da var. Daha ne olsun!


Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden hocalarımız Bahar Özşen ve Coşkun Bayram; Kültür-Sanat Komitesi gönüllümüz Sedef Çetin ve Genç Tohumluk Komitemizden Öznur Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimiz sonrası sırada müzik sınıfımız var. Piyano, gitar, darbuka, bağlama, tef, bendir, ut ve ORF aletlerinden oluşan enstrümanlar da Yahyalı yollarında olacak. Çok yakında. Ne güzel olacak!




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page