Tohumluk Vakfı, "ŞENLENEN TOHUMLAR” ile Nilüfer Belediyesi 9. Tohum Takas Şenliğinde...

17 Mart 2024 Pazar günü Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Tohum Takas Şenliği’ne, Bursa Tohumluk gönüllülerimizden Zeliha Şenermen koordinasyonu ile Tohumluk Vakfı olarak katılım sağladık. Gönüllülerimizden Şerife Ünal, Ülkü Şenermen, Nevra Ersarsılmaz ve Zeliha Şenermen’in katıldığı etkinlikte tarımsal mirasımızı gelecek nesillere taşımak için hazırlanan içlerinde pembe ve kırmızı domates, bamya, kadife çiçeği, kavun, süs kabağı, karalahana, soğan ve özgün İstanbul ıspanağı bulunan 500 adet kesecik takas edildi. Hepsi özel cam kavanozlarda saklanacak olan ata tohumlarımız önümüzdeki yıl takas edilmek üzere ekilecek, büyütülecek ve tekrar tohumları alınacak. 4. kez katıldığımız şenlik ile tohum kütüphanemiz hızla büyüyor.

@zelihaulku @aslihan.sadikoglu.kornosor @nevra_ersarsilmaz @nkamay @berilunler @deryaainal_ @pinariyldz @ceydabaybali @zenahmetylmaz @serifeunal1