Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu'nun Kayseri ziyareti

Kayseri'nin iş insanlarıyla da el ele tutuşarak güçlü bir sivil toplum atmosferi yaratıp bu şehri ve ülkemizi birlikte ileri taşımak hedefiyle yine yollardayız.

19 Şubat Pazartesi günü, Tohumluk Vakfı Genel Başkanı Pınar Ayhan, Yönetim Kurulu Üyesi Serra Menekay, Kayseri Tohumluk İl Temsilcisi Nilüfer Bıçakcıoğlu ve yürütme kurulu gönüllüsü Ayşe Uzunlu, Yahyalı'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yahyalı Şehit Mustafa Aydın YBO Müdürü Huzeyfe Ergin, okuldaki değerli gönüllülerimiz Sevgi ve Kevser öğretmenlerimiz, gönüllümüz Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gülden Atille ve öğrencilerimizle buluşuldu.  Okula verilen spor bursları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alındı.  Başlamış olan spor çalışmaları, gelinen nokta ve yapılacaklar üzerine görüşüldü.

Ardından göreve yeni başlayan Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Postallı ziyaret edildi. Yahyalı YBO’da yapılan çalışmalar ve spor bursları konusunda bilgi verildi.

YBO’da Tohumluk Vakfı desteği ile gerçekleştirilmekte olan “Bilim, Tarım ve Hayvancılık Uygulama Alanı” projesi kapsamında inşaatına başlanacak olan amfitiyatro, okuma alanı, küçükbaş hayvan ağılı ve evcil kümes hayvanları barınağı yapım işi için Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ziyaret edildi. Okul sahasında yapılacak olan bu işler için daha önce yapım sözü vermiş olan Esat Başkan havaların ısınması ile artık inşaat faaliyetlerine başlayacakları bilgisini verdi.

Aynı gün öğleden sonra da Kayseri’de önemli görüşmeler yapıldı. Görüşmelere Kayseri gönüllülerimizden Cengiz Bıçakcıoğlu, Asuman Talaslıoğlu ve Venhar Çapar da katıldı.  ORSİFED Başkanı Soner Türküm, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ziyaret edildi. Hacı İzzet Kurmel Kız YBO’nun kız yatakhanesinin geçen yıl yaşanılan deprem felaketi nedeniyle ağır hasar görmesinden sonra kızlar erkek YBO’da öğrenim görmeye başlamıştı. Ancak yatakhane koşullarının yetersizliği nedeniyle Şehit Mustafa Aydın YBO’da ilave bina ihtiyacı var. Kız öğrencilerin yurt inşaatı için kaynak bulmak üzere, Kayseri’nin yüce gönüllü ve yardımsever insanlarının dağ köylerinden okumak için gelen kızların elinden tutacağına inançla gerçekleştirdiğimiz bu görüşmelerde hem Tohumluk Vakfı hakkında bilgi verildi hem de Yahyalı’daki dezavantajlı kız çocuklarının yurt ihtiyacına katkı sözü alındı.

Değerli İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yahyalı Belediye Başkanı Orta Anadolu Girişim ve İş Dünyası Federasyonu ORSİFED Başkanı, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına nazik ev sahiplikleri, vakfımıza olan teveccühleri ve projelerimize gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Tohumluk Vakfı olarak kırsal ve kent arasında köprüler kurmaya devam ediyoruz.

@yahyali_mem @yahyalıbelediyesi @esat.1961 @orsi_fed @sonerturkum @kayseri.to @omergulsoykto @kayseriso @mbuyuksimitci @yahyaliybo @tohumlukvakfi @genctohumluk