top of page

Tohumluk Vakfı yararına düzenlenen “Endişesiz Hakimiyet” Sergisi Ankara Kalesi'nde açıldı.

Gönüllümüz, Değerli Ressam Mine Alkan tarafından “Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı” yararına düzenlenen “Endişesiz Hakimiyet” isimli sergimizin açılışı, bugün Ankara Kalesi'nde Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun ev sahipliğinde, Soroptimist Kültür Evi'nde, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu üyesi Şevket Bülend Yahnici, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkent Toplum Eğitim Merkezi Başkanı Şule Çınar, Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, Tohumluk Vakfı Üyeleri Mehmet Akyürek, Zeliha Eser, Semra Sancak, Canan Baza, Meral Uzman, Ayşegül Yarar, Yaşar Koç ve Gülhan Metin'in katılımıyla gerçekleşti. Sergi 16 Ekim'e kadar gezilebilir.





“İnsanlığın iki dudağı arasında,tüm canlıların yaşamını sonlandırmaya and içmiş bilinçsizliği hat safhaya varmışken..

Bunu kendine hak görme, narsist sarhoşluğu gün be gün artarken..

Ve doğa bunca tehlikeyi hiç umursamadan, hatta tehlikenin ne olduğunu bilmeden, o ilahi gücüyle telaşsız çiçekler açıp, tohumlarını dünya üzerinde bir oya gibi işlemeye devam ediyor.

Bizden ayrı olmayan ve bu dünya üzerindeki yoldaşlarımızdan öğrenecek çok şeyimiz var.

İlahi sevgiyle baktığımızda tek göreceğimiz gerçek, doğanın muhteşem gücü ve endişesiz hâkimiyetidir.

Kendi içimizde çiçekler açmasına vesile olmasını temenni ettiğim bu sergimde, resimlerimin hem düşündürüp hem de mutluluk vermesini dilerim.

İyi seyirler.”


Mine Alkan









29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page