top of page

Tohumluk Vakfı Neden Köylerde?



Tohumluk Vakfı olarak, köy ile kent arasında köprü kuran bir vakıf olmanın gururunu yaşarken, çocuklarımızın hayatlarına dokunmayı ve onların yarınlarına ışık olmayı hedefliyoruz.


Bu doğrultuda, köy okullarında geniş bir perspektifle çalışıyoruz:

Mesela, gönüllülerimizin verdikleri eğitimler ve hazırladıkları projeler sayesinde, kırsalda yaşayan çocuklarımıza çok boyutlu bir destek yelpazesi sunuyoruz.

Bir yandan müzik odaları, tiyatro kulüpleri, kütüphaneler açıyor, koro çalışmaları yapıyor ve ihtiyaç duyulan her spor dalına ait malzemeleri temin ediyor ve çocuklara eşit fırsatlar sunarak sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

Bir yandan da, köylerde üretimi teşvik etmek adına kooperatifçilik, tarım, ziraat alanlarında eğitimler veriyor, çocuklara her yıl ata tohumunun önemini anlatarak doğayla bütünleşmelerini sağlıyoruz.


Tohumluk Vakfı olarak asıl amacımız, onlara sadece bilgi vermek değil, aynı zamanda özgüven ve umut vererek hayatlarına dokunmak… Her çocuğun benliğini keşfetmesine, yeteneklerini geliştirmesine ve hayallerini gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olmak... Her bir çocuğun içindeki potansiyeli keşfedip ona ulaşmasını sağlamak… Tüm bunlar, bizi her zaman daha da ileriye taşıyacak olan en büyük motivasyon kaynağımız…


Siz de Tohumluk Vakfı’na katılarak, kırsalda yaşayan çocukların hayatlarına dokunmaya ve onlara umut olma hedefimize destek olabilirsiniz.


39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page