Tohumluk Vakfı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sanat ve Spor Etkinlikleri Denizli'den Başladı.

Vakfımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk etkinliği, 18 Nisan 2024 tarihinde, Denizli Tavas Pınarlar Köy Okulu’nda gerçekleşti. Bu etkinlikte, çocuklarımıza kültürel değerlerin aktarılmasında sanat ve spordan faydalanma, milli bayramlarımızın coşkusunu sürece dahil ederek kendi oluşturdukları sanatsal ürünlerle kutlama duygusu geliştirmek ve eğitimlerini sanat, spor ve kültürel faaliyetlerle desteklemek amaçlandı.

Gün boyu seramik çamuru ile üç boyutlu ürün tasarlama, spor ve futbol aktiviteleri, Atatürk posterine el baskısı gibi etkinlikler düzenlendi. Seramik çamuru etkinliğimizde seramiği tanıma kullanım alanları, kültürümüzdeki yeri ve önemi hakkında bilgiler verildi. Ardından öğrencilere eşit miktarlarda karton tabaklar ve malzemeler dağıtıldıktan sonra üç boyutlu şekiller tasarlama becerisi kazandırıldı. Sonrasında Atatürk posterimizin üzerine kırmızı renkli boyalar ile el baskısı yapılarak bayram için hazırlık yapıldı. En sonunda da köyümüzün halı sahasında kısa bir futbol turnuvası düzenlendi.

Vakfımızın Denizli İl Temsilciliğinin ilk etkinliği büyük coşku ile gerçekleşti. Etkinliğe Denizli İl Sorumlumuz Nefise Gül Cengizpeker ile birlikte, Ezgi Palamutçu, Mustafa Kocabey, Pınar Kaydı, Selma Sönmez, Serpil Ayna ve Emrah Cengizpeker katıldı.