Tohumluk Vakfı Köy Eğitimleri başladı

Tohumluk Vakfı İzmir gönüllüleri 29 Mayıs 2022 Pazar günü, "Köyde Eğitim" toplantılarının ilkinde Çökelek köyü anne ve çocuklarıyla buluştu. Pazar pikniği şeklinde planlanan eğitim buluşması 14:00-18:00 saatleri arasında Salihli’ de bulunan Bora Bey çiftliğinde gerçekleşti. Tohumluk Vakfı gönüllülerinden Huriye Erbak Yılmaz’ın çiftliğinde Çökelek Köyünden gelen anne ve çocuklara birbirinden güzel ve birbirinden faydalı üç eğitim verildi. Vakfımızın İzmir gönüllüleri arasında yer alan ve aynı zamanda Eğitim Komitemizin üyeleri olan eğitimlerden Sevim Ateş, "Temel İlkyardım Eğitimi" verdi. Diğer iki eğitim ise; gönüllülerimizden Esra Balandı’nın verdiği, paydaşlarımız olan Uğur Böcekleri Derneği ve İyilik Akademisi'nin çalışmalarından olan "Çocuklara Nezaket Eğitimi" ve "Kendi Hayatının Lideri Ol" eğitimleriydi. Haftalardır planlanan bu eğitimler gönüllümüz Dr. Huriye Erbak Yılmaz'ın ev sahipliğinde, Tohumluk vakfı gönüllülerinden Ümit Özşaşal’ın ve Hürmüz Demirezer’in destekleriyle, Huriye hanım’ın, Esra Hanım’ın, Sevim hanım’ın, Ümit Hanım’ın ve Hürmüz hanım’ın kendi elleriyle hazırladıkları ikramlarıyla da tatlanarak son derece başarılı geçti. Anne ve çocuklardan çok güzel ve olumlu geri bildirimler aldık. Tohumluk Vakfı olarak bir kez daha köy ile kent arasında köprü olmanın, bilgimizin tohumlarını bereketli topraklara saçmanın mutluluğunu yaşadık.

Hazırlayan: Meltem Karabağ/Serra Menekay