top of page

Tohumluk Vakfı ile Bir Başka 23 Nisan...

Güncelleme tarihi: 25 Nis

Tohumluk Vakfı, 23 Nisan coşkusunu yurdun dört bir yanında çeşitli proje ve kültür sanat etkinlikleriyle yaşadı ve yaşattı.


Bu etkinliklerin tam ortasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi, Topraktaşı Köyü İlkokulu'ndan kültür ve sanat etkinlikleri içeren Ankara Kültür Turu ile Başkent Ankara’nın kültürel ve tarihi değerleri ile buluşmak üzere Ankara'ya gelen öğrenciler vardı.



Diyarbakır'dan gelen öğrencilerimiz, önce Ankara Kent Konseyinde kahvaltı verildi. BELPA AŞ Genel Müdürü Ferhan Özkara ve Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer'in de katıldığı kahvaltıda Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu ve Genç Tohumluk Komitesi üyeleri hazır bulundu.



Ardından Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret eden çocuklar, Bilkent Üniversitesi tanıtım gezisi ve Atakule'de sinema keyfinden sonra Aşık Veysel Kültür Derneği yurdunda misafir edildiler.





Düzenlenen etkinliklerden ilki, Tohumluk Vakfı'nın 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak adına düzenlediği ve Ankara Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "100. Yıl’da 100 Köy Çocuğu’ndan Ata’ya 100 Mektup" ve "Köy Çocuklarının Objektifinden Fotoğraf Sergisi" idi.



Cumhuriyetin yüzüncü yıl yıldönümünde, yurdumuzun dört bir köşesindeki köylerden, çocuklarımızın Atatürk'e yazdıkları mektupları içeren "100. Yılda Ata'ya 100 Mektup Sergisi" ve aynı zamanda geçtiğimiz yıl içinde Ankara'nın Bâlâ ilçesindeki Avşar İlkokulu ve Ortaokulu, Bâlâ Tınaztepe İlkokulu ve Ortaokulu ve Bâlâ Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen fotoğrafçılık eğitimi sonrasında "Köy Çocuklarının Objektifinden Fotoğraf Sergisi", Ankara Kent Konseyi’nde sergilendi.



Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan ise vakfın köyleri ve şehri bir araya getirme hedefi doğrultusunda yaptıkları çalışmalardan bahsederek, çocukların kendilerini ifade etme ve birey olma sürecinde önemli bir gün olan 23 Nisan'ın anlamına vurgu yaptı. Ayhan, konuşmasının sonunda Tohumluk Vakfı Kültür ve Sanat Komitesi Başkanı Semra Sancak’a ve tüm gönüllülere organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.









Etkinliğe motorsikletleriyle katılan Vefa Motorize ekibi de 23 Nisan coşkusunu artırdı.



24 Nisan sabahı önce Diyarbakır'dan gelen öğrencilerimizle birlikte Anıtkabir önceki Komutanlarından Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Osman Sert önderliğinde Anıtkabir ziyareti yapıldı. Konuklarımıza Anıtkabir Derneği tarafından hediyeler sunuldu. Anıtkabir Müzesi ve Mozole gezildikten sonra Etimesgut Hava Kuvvetleri Müzesi ziyaret edildi.




Öte yandan, Tohumluk TV YouTube Kanalında canlı yayınlanan 23 Nisan Özel Programında, vakfın yurdun çeşitli bölgelerindeki proje köylerindeki öğretmen ve çocuklarla canlı bağlantı yapılarak 23 Nisan bayram coşkusuna ortak olundu. İzmir Kemalpaşa'daki Yukarıkızılca Köyü, Dereköy ve Vişneli Köyünde, Bursa Hasköy ve Dedeköy ve Kayseri Yahyalı Yatılı Bölge Ortaokulunda Tohumluk Vakfı Köy Tiyatrolarında oynayan, Haydi Çocuklar Spora Kırsaldan Yeni Ufuklara projesi ile spor malzemesi temin edilen ve spora başlayan, Hatay Kırıkhan Kız Futbol Takımında oynayan, İzmir gönüllülerimizin Hatay Samandağ'da ziyaret ettiği Asiyaşam Konteyner Kentinde yaşayan ve son olarak Ankara'da Zafer Kolejindeki 23 Nisan törenlerine katıldıkları sırada Diyarbakır'dan gelen çocuklarla yapılan söyleşilerle 23 Nisan coşkusu birlikte yaşandı.



51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page