Tohumluk Vakfı olarak Gordion'u ziyaret ettik.

Tohumluk Vakfı Kültür Sanat, Eğitim ve Kaynak Geliştirme Komiteleri temsilcileriyle Mimar Semra Ener önderliğinde, Gordion’a son derece verimli ve keyifli bir keşif gezisi gerçekleştirdik. Frigler’den günümüze kadar kültürlerle bezeli bir coğrafyada ülkemizin eşsiz bir hazinesini daha inceledik ve içselleştirdik. Bir yandan, Gordion’un UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesine alındığı günlerde Gordion Tümülüsü’nün hikayelerini hocamızdan dinledik ve o topraklarda çağlar boyunca yaşayan kültürlerin müzede izlerini görürken, diğer yandan hemen yanı başındaki Yassıhöyük köyünü görme, halkıyla tanışma, sohbet etme ve çevrede incelemeler yapma şansımız oldu. Kırsal ile kent arasında köprüler kurmayı amaç edinen Vakfımızın, her ne yaparsak yerini bulacağı bir köyü daha oldu. Sadece köye değil, aynı zamanda dünya mirasına hizmet edeceğimizin bilinciyle evlere konuk olduk, dinledik, gözlemledik ve birlikte hayaller kurduk. Bundan sonra atacağımız her adımın orada tarım, gıda, eğitim, dayanışma, kültür ve sanat alanında yeni ufuklar açacağına inanıyoruz.