top of page

Tohumluk Vakfı, Friglerin Başkenti Gordion'da...

Anadolu tarihinin en köklü medeniyetlerinden Frigler'in başkenti Gordion Antik Kentini içinde barındıran, efsanelerin ve destansı kahramanlıkların beşiği Polatlı, 29 Mayıs Pazar günü üçüncü kez Gordion Yarı Maratonuna ev sahipliği yaptı.




UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası yedek listesinde bulunan Gordion Antik Kenti’nin asıl listeye girmesi için birkaç yıldır maraton düzenleniyor. Dünyadaki diğer kültür miraslarının yanında eksiği değil fazlası olan Gordion için farkındalık yaratmak adına, Tohumluk Vakfı olarak biz de Tema Vakfı, Soroptomistler Derneği, Eğitimci Kadınlar Derneği, Uluslararası Eğitimciler Federasyonu, Kınalı Eller Kooperatifi, Altınkadın Kooperatifi, Ayaş Kadın Kooperatifi, Ankara Kent Konseyi, Farkındalığın Gücü Derneği, Polatlı Tarihi Araştırma Merkezi gibi paydaşlarımızla birlikte yer aldık.



Etkinlikte ayrıca meme kanseri ile tanışmış, mücadele etmiş ve onu yenmiş kadınların bir araya gelip, müziğin gücünü kullanarak, meme kanserinde erken tanı konusunda farkındalık yaratmak ve meme onarımı ile hayata bağlanmanın önemini vurgulamak amacıyla kurulmuş bir toplumsal sorumluluk projesi olan Farkındalık Korosu ve Farkındalığın Gücü Derneği de yer alarak küçük bir konser verdi.






MİDAS GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELSE

Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenen Gordion Yarı Maratonu’nda tanıtım için anlamlı bir çalışma yarın Polatlı'da hayat buldu. Vakfımız, aylar öncesinde yurdun dört bir yanında bulunan öğretmen ve çocuklarımızla irtibat kurup Gordion konusunda yapmış oldukları resimleri Gordion Yarı Maratonu ile buluşturdu. Bu anlamlı çalışmada resimleriyle yer alan çocuklarımızı ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.


Bu muhteşem etkinliğin gerçekleştirilmesinde başta, Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç, Soroptimist Ankara Şube Başkanı Şule Çınar ve Polatlı Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese ve Pazar günü zamanını, emeğini ve maddi kaynaklarını vakfeden sevgili gönüllülerimize çok teşekkür ederiz.


61 görüntüleme0 yorum
bottom of page