Tohumluk Vakfı, bu kez Kars Boğatepe Köyünde

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Tohumluk Vakfı olarak, 22-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Kars Boğatepe köyündeydik. Burada değerli gönüllümüz ve TC Kültür Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Aynur Yüce Hocamız, kadınlara ve çocuklara geleneksel keçe eğitimi verdi. Yerel yünün ekonomiye kazandırılması, kadın ve çocukların bu yünlerden geleneksel keçe ürünleri üreterek gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla Yerküre Kooperatifi, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği ve derneğin kurucusu, geleneksel üretim bilgi ve biçimleri, kolektif hafıza, somut olmayan kültürel miras, sözlü tarih çalışmaları, biyolojik ve kültürel çeşitliliğin devam ettirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gibi konuları son derece önem veren ve bölgesinde önderlik yapan Sayın İlhan Koçulu ile birlikte gerçekleştirilen bu projede, katılımcıların çok çeşitli ürünler üretmeleri sağlandı. Üretilen ürünler 15 Eylül 2022 tarihinde Kadıköy- Gazhane’de yapılacak Bienal'de sergilenerek satışa sunulacak. Böylece bu güne kadar yakılan yünlerin, bundan sonra çevreye verdiği zarar da bertaraf edilecek.