top of page

TOHUMLUK VAKFI İZMİR MARATONUNDA DİKKAT ÇEKTİ...

Güncelleme tarihi: 7 May 2022



Tohumluk Vakfı olarak, 17 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen İzmir Maratonunda, kırsalda yaşayan özel yetenekli kız çocuklarının, hem ekonomik ve fiziksel şartların yetersizliği hem de toplumsal cinsiyet eşitsizliği sebebiyle mahrum kaldıkları spor etkinliklerinden faydalanmalarını sağlamak ve özgür, dengeli, çağdaş bir toplumda, başarıya giden yolda önlerini açmak için adım adım iyilik peşinde koştuk.

Tohumluk Vakfı İzmir gönüllüleri standını ilk teslim alan ve kuran Sivil Toplum Kuruluşu (STK) elemanları olarak 14 Nisan sabahı fuar alanındaydılar. Dilek Günay, Aslı Çolak, Ülker Orhan, Hürmüz Demirezer ve Serra Menekay, standımızın kurulumunu kısa sürede tamamladılar. Figen Aygen, Sultan Üşenmez, İbrahim Aydın, Tolga Alanyalı ve Simin Cevan Amirhizi’nin katılımıyla hep birlikte ziyaretçilere vakfımız ve projemiz anlatıldı. Diğer STK temsilcileriyle tanışma ve temas sağlandı. Gelen sporcularımıza kitleri teslim edildi. Standları gezen sporculara broşür dağıtılıp, vakfımızın tanıtımı yapıldı. Eker standında vakfımız adına koşu bandında koşu yapılarak Tohumluk Vakfı adının tabloda en üst sıralara çıkması sağlandı. Başka STK’lar da bizim için koşarken biz de onlar adına koşular yaptık ve ziyaretçilerimizi de bizim için koşmaya çağırdık. Vakfımızın standına ilgi çok yüksekti.


İkinci gün standımızın kurulumunu Hürmüz Demirezer ve Işık Soyer üstlendiler. Görkem Töre, Figen Aygen, Ümit Özşaşal stand başında görev yaptılar. İkinci gün de en az birinci gün kadar aktif ve güzel geçti.


Üçüncü gün Cumartesiydi. Stand kurulumunu Hürmüz Demirezer ve Ümit Özşaşal yaptılar. Vakfımızın İzmir gönüllüleri tüm gün boyunca standımıza uğradılar. Vakıf Başkanımız Pınar Ayhan, İzmir Temsilcimiz Serra Menekay, İzmir gönüllülerimiz Aslı Çolak, Hürmüz Demirezer, Ümit Özşaşal, Esra Balandı, Sultan Üşenmez, Ülker Orhan, Dilek Günay, Meltem Karabağ, Görkem Töre, Tolga Alanyalı, Ufuk Beşenk, Ali Öztürk, Ziya Öğütcü, Ayfer Öztürk ve Vişneli Köylülerimiz stand başında görev yaptılar. Bademler Köyünden Remzi Kaya da bizimleydi. Vakfımızın etkinliği olarak Vişneli Köyü Halk oyunları ekibi gösteri yaptılar. Koşucularımızdan Semra Bozdayı Ayazlar standımızı ziyaret edenlere çuval yarışı ve halat çekme oyunları oynattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi standımızı ziyaret ederek vakfımız hakkında bilgi aldı ve kendisine vakıf formamız hediye edildi. İzmir’in parlak güneşi, ılık bahar havası, fuarın büyüleyici atmosferi ve İzmir’in sıcak insanları, Maraton İzmir için ülkenin dört bir yanından gelerek iyilik peşinden koşanları kucakladı. Havadaki iyilik enerjisi tüm yüreklere yayıldı.


Maraton günü, Anıl Baysoy, Anıl Güçlü, Arzu İpek Ünver, Aslı Çolak Osmanoğlu, Burak Akbaş, Dilek Tapucu, Esra Balandı, Figen Aygen, Fırat İleri, Gülgün Kanber, İbrahim Aydıncı, Işık Soyer, Melis Ünver, Murat Görevin, Mustafa Ali Çaylan, Niyazi İzgü, Pınar Ayhan, Semra Bozdayı Ayazlar, Serra Menekay, Şeyma Bora, Simin Cevan Amirhizi, Sultan Üşenmez, Tolga Alanyalı ve Ziya Öğütçü vakfımız adına koştular. Başlarında efe başlıkları ve altlarında şalvarla koşan gönüllülerimiz parkurdaki tüm sporcuların, izleyicilerin ve kameraların ilgi odağı oldular. Gönüllülerimiz ve tüm İzmirliler tezahürat alanlarında koşucularımızı “Bravo Efeler” “Haydi Kızlar Spora” diyerek desteklediler. Vakıf Başkanımız Pınar Ayhan da dahil olmak üzere vakfımız adına koşuya katılan herkes parkuru baştan sona tamamlayarak başladığımız işi layıkıyla bitireceğimiz mesajını verdiler.


Sonuç olarak, Maraton İzmir’de “Haydi Kızlar Spora – Kırsalda Yeni Ufuklara” kampanyası dahilinde kampanya boyunca 700'den fazla bağışçıya ulaşıldı ve toplam 132.378 TL bağış toplandı.


Vakıf gönüllülerimiz çok anlamlı bir amaç uğruna Maraton İzmir sayesinde uzun zamandır özlenen bir gönül birlikteliğine imza attı. Orada bulunan sivil toplum kuruluşları içinde, coşkusuyla, etkinlikleriyle, duruşuyla, şalvar ve efe başlıklarıyla en çok dikkat çekenlerden biri olan vakfımızı tanıyan ve anlayanlar artıyor, gönüllülerimiz çoğalıyor ve vakfımızla birlikte aklımız ve fikrimiz de büyüyor. Önümüzde yapacak çok işimiz var.


Bu etkinliğin gerçekleşmesinde zamanını, emeğini, maddi gücünü seferber eden tüm paydaşlarımıza, süreci yöneten ve yürüten başta Ziya Öğütcü ve Canan Baza olmak üzere tüm Tohumluk Vakfı Adım Adım çalışma grubu üyelerine, sponsorumuz Akça Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akça ve İcra Kurulu Başkanı Levent Doğurga'ya, Vakfımız adına ter döken tüm koşucularımıza, standımızı bir dakika bile boş bırakmadan coşkuyla ve inançla tüm fuar sürecini profesyonelce yürüten İzmir gönüllülerimize, varlığıyla ve mesajlarıyla destek veren tüm gönüllülerimize ve bağışçılarımıza yürekten teşekkür ederiz.



338 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page