Tohumluk Bursa Gönüllüleri Hıdrellez'de Mudanya Belediyesi ve Dedeköy arasında köprü kurdu

Tohumluk Vakfı Bursa Gönüllüleri olarak Mudanya Belediyesi’nin 5 Mayıs 2022’de düzenlediği Hıdrellez Şenliği’ne katıldık. Dedeköy Kadınları da bizimle birlikteydi. Hıdrellezin geleneksel havasını yaşamanın yanısıra köydeki kadınlar, uzun zamandır yaptıkları iğne oyası ve el işlerini ayrıca köyün birbirinden lezzetli ürünlerini de sergileme ve satma fırsatı buldular. Etkinlik her bakımdan dolu dolu geçti, kadınlarımızın ilk satış tecrübesi çok başarılı oldu. Herkesin yüzünü güldüren etkinlikte vakfımızla gelecekte yapacağımız güzel çalışmalar için bir örnek sergilemiş olduk.

Dedeköy Hıdrellez Şenliğinde 2000 kişilik bir organizasyona ev sahipliği yaparken, Tohumluk Vakfı Bursa Gönüllüleri de köyün üreten kadınları ile birlikte Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ve eşi Gülbahar Hanım'ı köy okulu lojmanında ağırlama şansına sahip oldu. Ayrıca Bursa Tohumluk ekibi olarak, Dedeköy muhtarı, muhtar yardımcısı ve köyün kadınları ile birlikte katıldığımız görüşmede bize köyün ihtiyaçlarını aktararak üreten kadınların köye ek gelir sağlayacak bir yapılaşmaya doğru yönelmekte olduğu bilgisini verdiler. Öte yandan Mudanya Kent Konseyi ile birlikte köydeki çocuklara Sihirbaz, Karagöz ve Hacivat gösterilerinin getirilmesini sağladık ve pamuk helva dağıtımı ile çocukları sevindirmek mutluluğunu yaşadık.