Tohumluk Buluşmaları'nda konuğumuz Armağan Portakal...

Güncelleme tarihi: 18 Kas 2023

Tohumluk Vakfı eğitim etkinlikleri çerçevesinde olarak yazar, fotoğrafçı, aktivist ve çevre mühendisi Sayın Armağan Portakal ile bir araya geldik. Değerli gönüllümüz Yeşim Kopan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayın, 2 Mayıs Pazar saat 14:00​​​'te canlı olarak Tohumluk Vakfı'nın YouTube Kanalında yayınlandı.

Armağan Portakal kimdir?

1969 Salihli doğumlu... Çevre mühendisi ama özel sektörde pazarlama kariyeri yaptı. 2005 yılında istifa ederek kurumsal hayatın dışına çıktı ve serbest pazarlama yol arkadaşlığı sistemini kurdu. Seyahat etti, fotoğraf çekti, yazdı. Gezilerinde kentlerin bıraktığı hislere odaklandı. "Armağan’ın Penceresi" adı altında iki kişisel fotoğraf sergisi açtı, tüm gelirini Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na bağışladı. Fotoğraflarıyla karma sergilere katıldı. "Tesadüf", "Pencere" ve "Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık" isimli kitapları var. #2kadinanadoluda​ ekibinde yer alıyor, Anadolu’yu geziyor, yazıyor, fotoğraflıyor. Hayatta ilham aldığı insanlar var ve “İlham alıyorsam, ilham vermeliyim, zincir tamamlansın” diye düşünüyor. "Paylaşmak için mükemmel olmayı beklemiyor. Her gün bir tutam alın teri ve emek kemikleri güçlendirir, insanı dik tutar" diyor. Fatih Portakal ile evli... 2015 yılında çiftçiliğe başladı. Zeytine ve toprağın ritmine hayranlıkla Torlak Çiftliği’ni kurdu. Çiftçiliğini e-ticaret ile birleştirdi. 2019 yılında özel harman kahve markası "Blend1601"i kurarak e-ticareti geliştirdi.

Her zaman söylediği şu “Bütünün bir parçası, o kadar...”

www.armaganportakal.com

instagram.com/armaganportakal