Kayseri Gönüllerimiz, Talas Maharetli Eller Kooperatifi Üretici Kadınlar Pazarı’nda Tohumluk Vakfımızın “İyilik Standı”nı açtı.

3 Mart Pazar günü Kayseri Gönülleri, Talas Maharetli Eller Kooperatifi Üretici Kadınlar Pazarı’nda Tohumluk Vakfımızın “İyilik Standı”nı açtı. Bağışçılarımızdan toplanan ikinci el eşyalar yine bağışçılarla buluştu. Dolaplarda bekleyen eşyalar yeni kullanıcılarına kavuştu. Temiz kullanılmış ve kaliteliydiler. Çöp olmadan, atık olmadan kullanılmaya devam edilecekler.

Sürekli tüketim için üretim yaparken hammadde, su ve enerji sarf ediliyor. Makinalardan çıkan gazlar, üretim sırasında kullanılan kimyasallar suya, havaya ve toprağa karışan atıklar çevreyi kirletiyor. İklim değişikliğine sebep oluyor. Kayseri’de ilk kez gerçekleştirilen ikinci el eşya pazarı ile çevremiz için de çok önemli bir adım atılmış oldu. Özellikle Z kuşağının ve Dünya’nın geleceğini düşünenlerin rağbet ettiği ikinci el pazarlarının yaygınlaşması sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor.

Pazara gelen ziyaretçilerle, gelecek nesiller için temiz bir dünya, sağlıklı bir çevre bırakmak fikrine odaklanarak kaynakların sınırlı olduğu, ekonomik sıkıntıların yaşandığı, atık miktarının her geçen gün arttığı bir dönemde daha fazla çöp yaratmanın, daha fazla çevre kirliliğine sebep olmanın zararları konuşuldu.  Tohumluk Vakfı’nın Sosyal Yardımlaşma, Kültür, Eğitim, Sanat konusundaki faaliyetlerinin yanı sıra çevre konusundaki hassasiyetine de dikkat çeken “Tohumluk İyilik Standı”nda tanıtım ve kaynak geliştirme faaliyetleri gerçekleştirildi.