Kayseri'de Yahyalı Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret ettik.

30 Eylül 2023 Cumartesi günü Vakıf Başkanımız Pınar Ayhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Serra Menekay ve Kayseri İl Temsilciliği Gönüllüleri olarak Yahyalı Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret ettik. Bu sene de “Tohumluk Vakfı geldi, hoş geldiniz” diyen gülen yüzleri görmek bizleri mutlu etti.

YBO’da gerçekleştirilmesi planlanan “Bilim, Tarım ve Hayvancılık Uygulama Alanı" projesi ile ilgili tarım ve hayvancılık alanları ile amfi tiyatro ve okuma alanı ile ilgili yerinde incelemeler yaptık. Çam ağaçlarının altındaki bahçede kuşları, güvercinleri hayal ederken; öte tarafta beton halindeki bahçede amfitiyatroda yapılacak bir bilim şenliği, ağaçlar arasındaki okuma alanı, kameriyelerde oynanacak zekâ oyunları hayali bizleri heyecanlandırdı. Arpa ekilecek tarla, ağıl yapılacak bahçe, 3D yazıcılarla yem kutusu, hayvan oyuncakları yapacak çocukların programlama yaparak teknoloji ile haşır neşir olmaları geldi gözümüzün önüne.

Kütüphaneyi ziyaret ederek bağışçımız Şafak Çivici’nin gönderdiği okuma taburelerini kütüphaneye yerleştirdik. Bağışçımızdan eskiyen sandalye ve minderleri de yenileme sözü geldi. Rengârenk okuma köşelerine bir de “Okuyan Atatürk” köşesi yaptırma sözü verdik.

Çocuklarla birlikte tarımı, tohumu, sanatı, köy çocuk tiyatrosu konularını konuştuk. Özellikle 8.sınıflar akademik başarı için bu sene derslerine daha sıkı çalışacaklarını söyledi.

“Haydi Çocuklar Spora” projemizin burs bağışlarıyla yapılacak spor faaliyetlerini ve ihtiyaçları belirledik. Yeni eğitim-öğretim yılının müzik, görsel sanatlar ve hijyen konusundaki ilk eğitimlerini Kasım-Aralık ayı için planladık. 2023-2024 yılı ilk Yahyalı ziyaretimizi, yeni dönem için yaptığımız çok verimli geçen strateji toplantısı ile tamamladık.