top of page

İzmir Ören İlkokulunda “Temel Ağız Hijyeni” ve “Temel Hijyen Eğitimi”

14 Aralık Perşembe günü, Tohumluk Vakfı İzmir gönüllülerimizden Diş Hekimi Mehtap Acarer ve Laboratuvar Teknisyeni Hanife Alcan, Ören İlkokulu’nda Anasınıfı, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Temel Ağız Hijyeni” ve “Temel Hijyen Eğitimi”ni gerçekleştirdiler.


“Hijyen demek sağlık demektir” sloganıyla yola çıkan gönüllülerimiz, 6 oturum şeklinde toplam 161 öğrenciye eğitim verdiler. Hanife Hanım çocukların hijyenlerini nasıl koruması gerektiğini, korunmadığı zamanlarda olası sağlık problemlerinin neler olduğunu, hijyenle ilgili alışkanlıklarını nasıl rutin haline getireceklerini aktarırken; Mehtap Hanım ise ağız hijyeninin neden önemli olduğunu, diş fırçalamayı nasıl alışkanlık haline getirebileceklerini, doğru diş fırçalamanın nasıl olduğunu uygulamalı ve interaktif şekilde çocuklara aktardılar. Eğitim, çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı ve çocuklar tarafından çok sevildi.


Eğitimin sonunda İzmir gönüllülerimizin desteğiyle çocuklara 161 adet diş fırçası ve 30 günlük diş fırçalama takvimi dağıtıldı. Eğitimcilerimiz tarafından, bir ay sonra çocuklardan geri bildirim alınarak çocukların ağız ve diş sağlığındaki farkındalıkları kontrol edilecek ve sonrasında çocuklara ödül sertifikası verilecek.




@dtmehtapacarer, @hanifealcan35, @hhakanipek, @serpil.fe

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page