İzmir Sarılar Köyünde Çocuklara Çocuk Hakları Treni Eğitimi

Tohumluk Vakfı İzmir Gönüllüleri Kemalpaşa Sarılar Köyü’nde 45 çocuğun katılımıyla Temel Eğitim Serisi Projesi’nin üçüncü eğitimi olarak “Çocuk Hakları Treni” eğitimini tamamladı. Vakfımız İzmir Gönüllüleri desteğiyle eğitimi okul öncesi öğretmeni Ayfer Öztürk ve sosyolog Amine Saba Karanfil verdi.

Sarılar İlkokulu’nda ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklarımızla buluşan gönüllülerimiz öncelikle ısınma oyunu olarak çocuklara hayallerini sordu. Yazarak veya çizerek kendilerini özgürce ifade eden çocuklarımız Hayal Kumbarası’na hayallerini attıktan sonra sırayla gönüllülerimiz ile tanışarak ve yakalıklarına isimlerini yazdırdı. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin temelleri, amacı, maddeleri ve çocuklar için neden önemli olduğu interaktif bir sınıf ortamında işlendi. Eğitime katılan çocuklarımız çocuk haklarının neler olduğunu, günlük hayatta bu haklarla nerelerde iç içe olduklarını ve haklarının çiğnendiği durumda neler yapabileceğini artık biliyor. Çocuklarımız eğitimin sonunda “Çocuk Haklarını Öğrendim” yazılı rozetlerini göğüslerine yapıştırarak gönüllülerimiz tarafından hazırlanan fotoğraf panosunda birbirinden renkli hatıra fotoğrafları çektirdi. Hediye olarak hazırlanmış kuruyemiş paketlerini, sütlerini, dış fırçalarını ve sokaktaki canlarımız için kedi-köpek mamalarını alarak müthiş bir mutlulukla okuldan ayrılıp evlerine doğru yola çıktılar.

Çocuk Hakları Treni eğitiminin belki de en güzel çıktılarından biri ise bu eğitim aracılığıyla Vişneli Köyü’nden Sarılar Köy Kütüphanesi’ne bağışlanan birbirinden değerli 167 kitap oldu. Bizler görüyoruz ki, çekirdekten birey hak ve sorumlulukları bilinciyle yetişen çocuklarımız geleceğin dünyasını şimdiden değiştirmeye başladı. Öğrendikleri ışığında çevresini aydınlatan, kendisini saygılı ve özgün diliyle özgürce ifade eden, farklılıkları aslında birer zenginlik ve yaşam hakkını tüm canlılar için elzem olarak gören Tohumluk Çocukları, bizim çocuklarımız...

Başta çocukların kalplerine dokunmamızda köprü görevi gören Tohumluk Vakfı'na, başkanımız Pınar Ayhan'a, paydaşlarımız Kemalpaşa Kaymakamlığı'na, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Sarılar İlkokulu müdürü Funda Katıkçı'ya, Sarılar Ortaokulu müdürü Abdülkadir Yeşil'e, eğitimi veren ve destek olan İzmir gönüllülerimize, Sarılar köy kütüphanesi için kitap desteğinde bulunan Vişneli Atatürk Gençlik Kütüphanesi'ne ve Cansu Yıldız Taşdemir'e, katılım sağlayan çocuklarımıza teşekkür ederiz.

@kemalpasakaymakamligi35, @kemalpasamem, @sarilarortaokulu, @sarilarilkokulu, @fndktkc, @kadiryesil86, @visnelikoyu_, @yldz_cns, @asabakaranfil, @deayridostum, @umıtozsasal, @colakaslii, @hurmuzdemirezer, @dtmehtapacarer