top of page

İzmir Sarılar Köyünde Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

Tohumluk Vakfı Temel Eğitim Serisi projemiz hız kesmeden devam ediyor. Tohumluk Vakfı İzmir gönüllülerimiz 25 Kasım Cumartesi günü Sarılar köyündeydi. Temel Eğitim Serisi'nin ikinci eğitimi olan "Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi", Gönüllümüz Diş Hekimi Mehtap Acarer tarafından velilerimize ve çocuklarımıza interaktif ve uygulamalı olarak sunuldu. Tüm olumsuz hava koşullarına rağmen ilk eğitimde olduğu gibi bu eğitimde de katılım oldukça yüksekti.


Eğitimcimiz Mehtap Hanım, "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" dolayısıyla çocuklara ve velilere ağız ve diş sağlığımızı korumanın öneminden, bu doğrultuda ağız ve diş sağlığımızın korunmasında doğru alışkanlıkları nasıl kazanabileceklerinden bahsetti. Ayrıca ebeveynlere bebeklik ve çocukluk dönemlerinde diş gelişimi, ağız hijyeni konularında bilgiler verildi. Annelere, eğer biberon kullanmaları gerekiyorsa doğru bilgiler aktarıldı, yaygın olarak rastladığımız biberon çürükleri konusuna dikkat çekildi. Uygulamalı olarak model üzerinde fırçalama teknikleri ve ağız hijyeninde kullanılan tüm yöntemler anlatıldı.Sağlıklı dişler için beslenme konusunda farkındalık yaratmak adına şekerli ve asitli hazır gıdalardan uzak durulması gerektiği anlatıldı. Ebeveynlere çocuklarının diş tedavilerinde ihmalci olmamaları gerektiği hatırlatıldı ve erken yaştaki diş çekimlerinin ileriki yıllarda ne gibi sorunlar oluşturacağı anlatıldı.




Başta kırsaldaki fırsat eşitsizliklerinin önüne geçmeyi şiar edinmiş Tohumluk Vakfı'na, paydaşlarımız Kemalpaşa Kaymakamlığı'na, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İzmir gönüllülerimize, eğitimcimiz Mehtap Hanım'a, Sarılar Ortaokulu ve Sarılar İlkokulu müdürlerimize, katılım sağlayan velilerimize ve çocuklarımıza teşekkür ederiz.






38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page