“Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” kampanyamız meyvelerini veriyor

Geçen yıl Tohumluk Vakfı gönüllüleri olarak İzmir ve İstanbul maratonlarında “Haydi Kızlar Spora Kırsaldan Yeni Ufuklara” kampanyamızla iyilik peşinde koşmuştuk. Amacımız kırsalda yaşayan ve spor yapmak isteyen kız çocuklarına bu olanağı sunabilmekti. Topladığımız bağışlarla köy ve kırsaldan gelerek Kayseri ilinin Yahyalı ilçesinde yatılı okuyan kızlarımıza spor bursu sağladık. Kendi yetenek ve tercihlerine göre kızlarımızın 32'si futsal, 30'u atletizm, 30'u voleybol ve 21'i Muay Thai'ye başladı. Kızlarımızın spor malzemelerinin yanı sıra okullarının ekipman ihtiyaçlarını da karşıladık. Futsal, atletizm ve voleybol takımları beden eğitimi öğretmeni Mesut Kaya liderliğinde çalışırken, Muay Thai antrenörlüğünü aynı zamanda vakfımızın gönüllüleri olan Dünya Şampiyonu sporcumuz Gülden Mercan Atille ve onun antrenörü Bilal Atille hocamız üstlendiler. Sadece zaman ve emek ayırmakla yetinmeyip aynı zamanda Yahyalı'daki kendi spor salonlarının her türlü olanağını da çocuklarımıza açtılar.

Tohumluk Vakfı'nın "Haydi Kızlar Spora Kırsaldan Yeni Ufuklara" projesiyle ve sizlerin bağışlarıyla spora başlayan kızlarımız yeni ufuklara doğru yelken açtılar bile. Onların Türkiye ve Dünya Şampiyonu olduklarını görmeyi elbette isteriz ancak nihai hedefimiz onların kendine güvenli, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri ve gelecek nesilleri de bu şekilde yetiştirmeleridir.

Bu projeye katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimizle.