top of page

"DÜNYAYI KURTARACAĞIZ" turnede...

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Tohumluk Vakfı Vişneli Köy Tiyatrosu, Tohumluk Vakfı gönüllüleri Meltem Karabağ ve Serra Menekay ‘ın birlikte yazdıkları, Ülker Orhan’ın yönettiği, Ümit Özşaşal ve Hürmüz Demirezer’in destekleriyle sahneye konan “DÜNYAYI KURTARACAĞIZ” adlı oyunu, 12 Mayıs 2022 Perşembe akşamı Kemalpaşa Belediyesi'nin davetlisi olarak Kemalpaşa'da, 13 Mayıs 2022 Cuma akşamı da Bornova Belediyesinin davetlisi olarak Bornova STK Yerleşkesinde sahneledi. İklim krizi, tarım alanlarının yanlış kullanımı, aşırı su tüketimi, çevre felaketleri ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken oyun izleyicilerden büyük ilgi gördü.



Tiyatro Topluluğumuz, Kemalpaşa ve Bornova'dan sonra, oyunu 16 Mayıs 2022 Pazartesi akşamı Manisa'nın Demirci ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezinde sahneledi. Köy ve kırsal ile kenti birleştirmeyi amaçlayan Tohumluk Vakfı, evrensel mesajlar içeren bu oyun ile köylü ile kentliyi bir kez daha buluşturmayı başardı. Tohumluk Vakfı İzmir Gönüllülerini ve Tohumluk Vakfı Vişneli Köy Tiyatrosu oyuncularını çok güzel ağırlayan Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Akıncıları Derneği ve Dernek başkanı Hüseyin Kıncı, oyunu çok beğendiklerini belirttiler. Oyunda emeği geçen herkesi tebrik ettiler. Genç Tohumluk Komitesi Başkanı Yaşar Koç ve üyesi Arda Acar da Ankara'dan oyunumuzu izlemeye geldiler.


Oyundan sonra da bizi yalnız bırakmayan Demirci sakinleri ile dünyayı ancak birlikte hareket edersek, doğru tarım ilkelerini uygularsak, kadın erkek birlikte çalışırsak kurtarabileceğimiz konuları konuşuldu ve büyük bir kısmı Vakfımıza gönüllü olmak istediklerini belirttiler.


Demirci Kaymakamı Adem Kaya ‘ya, Demirci Akıncıları Derneğine, Demirci Akıncıları Derneği başkanı Hüseyin Kıncı’ ya, Demirci’ye olan transferimizi üstlenen Seferihisar Belediyesi ve İzdoğa ekibine Tohumluk Vakfı ve Tohumluk Vakfı Vişneli Köy Tiyatrosu olarak teşekkürlerimizi sunarız.




İlgili haberler:







75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page