top of page

Dünya monarşisi çöküyor, dünya cumhuriyeti kuruluyor!

Dünya monarşisi çöküyor, dünya cumhuriyeti kuruluyor!


“Globalizm” ilk defa vahşi kapitalistlerin değil, toplumsal fayda gözeten, bütünün ve birin hayrını kollayan sosyalistlerin söylemi haline geliyor. İleri düzeyde vatandaşlık bilgisi gerektiren iklim adaleti anlayışı bizi öyle bir rotaya soktu ki; doğa artık demagogların, çıkarcı tüccarların, bencil hedonistlerin oyalama taktiklerini elinin tersiyle itiyor ve samimi, akılcı, vicdanlı, sevgi ve saygı dolu “ortak yaşam anlayışı”nı güdenleri sahneye davet ediyor.


Bu öyle büyük bir fırsat ki; dünya vatandaşı vizyonuna sahip olmayı ve sadece kendi ülkemizin topraklarının değil, tüm gezegenin çıkarlarını düşünme ve gözetme bilince sahip olmayı gerektiriyor. Bu fırsat bize, belki de dünya tarihinde ilk defa tüm paydaşların “Yurtta Barış Dünyada Barış” anlayışının sadece siyasî değil; ekonomik, çevresel, sosyal anlamda da sağaltıcı bir yol göstericiliğe sahip olduğunu gösterecek ve Atatürk’ün vizyonunun her daim bir adım önde gittiğini dünyaya ispatlayacak.


İklim adaleti anlayışı, bizi öyle ya da böyle “hakîkat”e yaklaştıracak. Yüreğinde uyum, hoşgörü, zerafet ve vicdan taşıyanlar, nihayet “Global Cumhuriyet”lerini kuracaklar ve vahşi kapitalist anlayışın temsilcileri doğa-insan ittifakına karşı hezimetle kaybedecekler.


Mücadeleye hazır mısınız? O halde donanın! 😇


Biz Tohumluk Vakfı olarak, bu yola çoktan girdik. Sizleri de aramıza bekleriz. 🍀


Pınar Ayhan

Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı








16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page