top of page

Dünya Kız Çocukları Günü ve "Haydi Kızlar Spora | Kırsaldan Yeni Ufuklara" Kampanyası



Dün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü idi...


Bildiğiniz gibi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına yönelik ayrımcılığı sona erdirmek, kız çocuklarının haklarını güçlendirmek ve kız çocuklarının dünya genelinde karşılaştığı kendine özgü güçlüklere dikkat çekmek üzere, 2011 yılında 11 Ekim tarihini Uluslararası Dünya Kız Çocukları Günü olarak ilan etti.


Biz de Tohumluk Vakfı olarak, kırsalda yaşayan özel yetenekli kız çocuklarının, hem ekonomik ve fiziksel şartların yetersizliği hem de toplumsal cinsiyet eşitsizliği sebebiyle mahrum kaldıkları spor etkinliklerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla oluşturduğumuz “HAYDİ KIZLAR SPORA | KIRSALDAN YENİ UFUKLARA” adlı projemizle kızlarımızın özgür, dengeli, çağdaş bir toplumda, başarıya giden yolda önlerini açmak arzusundayız.


Projenin İzmir'den sonraki ikinci ayağı olan İstanbul Maratonunda koşucularımızı ve bağışçılarımızı projemize destek olmaya davet ediyoruz.


Projemiz koşuculara açıldı. Artık Tohumluk Vakfı için bağış toplayacak koşucular, projemizi seçerek 24 Ekim - 21 Kasım 2022 tarihleri arasında bağış toplayabileceklerdir.


N Kolay 44. İstanbul Maratonu için planlanan Adım Adım Kampanya Takvimi aşağıdaki gibidir:

  • 26 Eylül 2022 Pazartesi: STK'lar İPK üzerinde Proje Bilgi Girişlerini yapabilirler.

  • 10 Ekim 2022 Pazartesi: Proje bilgi girişi tamamlanan STK Projeleri İPK'da görünür hale gelir ve koşucular kampanya açabilirler.

  • 24 Ekim 2022 Pazartesi: Koşucular oluşturduğu kampanyalar İPK üzerinden bağış almaya başlar (fiziki koşudan 2 hafta önce)

  • 06 Kasım 2022 Pazar: YARIŞ (Fiziki Yarış)

  • 21 Kasım 2022 Pazartesi: Bağış kampanyası sona erer (yarıştan 2 hafta +1 gün sonra)

N Kolay 44. İstanbul Maratonun'da kırsaldaki kız çocuklarımızın hedefine ulaşabilmesi için destek olmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki bağlantıdan proje sayfasına girerek kaydolun.


Şimdiden tüm koşucularımıza başarılar diliyoruz.


TOHUMLUK VAKFI


39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page