Diyarbakır'dan Ankara'ya kültür köprüsü: Diyarbakır Dibektaş İlköğretim Okulunun Ankara Kültür Turu

Tohumluk Vakfı Eğitim Komitesi, Kültür Sanat Komitesi, Genç Tohumluk Komitesi ve Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi işbirliği ile 5, 6 ve 7 Haziran 2023 tarihlerinde Diyarbakır Dibektaş İlköğretim Okulu 7 ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve öğrencilerimizi Başkent Ankaramızın kültürel ve tarihi değerleri ile buluşturduğumuz, müze ve üniversite tanıtım gezilerini, Anıtkabir ve Ankara Kalesi ziyaretlerini, kültür ve sanat etkinliklerini kapsayan Ankara Kültür Turu tamamlandı. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ulaşımından, konaklamasına, yemeklerinden etkinliklerin planlamasına kadar organizasyonun her aşaması gönüllülerimiz sayesinde gerçekleştirildi.

Öğrenci ve öğretmenlerimiz gezilerinin birinci gününde Ankara Kent Konseyi’ni, Anadolu

Medeniyetler Müzesini, Ankara Kalesini ve Göksu Parkı ziyaret etti. İkinci gününde ise

Aşık Veysel Kültür Derneği, Ankara Üniversitesi ve Anıtkabir’i ziyaret ederek çeşitli

etkinlik ve eğitimlerde yer aldılar.

Köy ile kent arasında köprüler kurmaya devam ediyoruz.