top of page

Depremin 1. yıldönümüne yaklaşırken Tohumluk Vakfı Hatay ziyaretinden izlenimler...

Tohumluk Vakfı olarak, 6 Şubat 2023’ten bu yana Hatay’la kurduğumuz temaslar ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bölge halkının yanında olarak depremin etkilerini hissetmeye ve onlara destek olmaya çalışıyoruz. “Sizi unutmadık, her zaman yanınızdayız ve dayanışma ruhumuzla yanınızda olmaya devam edeceğiz“ diyerek çıktığımız bu yolda, Tohumluk Vakfı gönüllülerimiz Gamze Geylani ve Zeynep Varol Aksoy, geçtiğimiz hafta içinde Hatay’a, bir yıldır süregelen çabanın devamı niteliğinde bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında, "Elinde Kalmasın" ve "Dijital Tohumlar" gibi projelerimizin paydaşları ile görüşmenin yanı sıra, yıl boyunca destek olmaya çalıştığımız dostlarımızla bir araya gelip, onları unutmadığımızı ve yanlarında olduğumuzu hissettirmeye; onlar için başka neler yapabileceğimizi görmeye ve öğrenmeye çalıştık. 



Öte yandan, Geçtiğimiz yıl Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan ve Bursa İl Temsilcisi Aslıhan Kornoşor'un bölgede yaptığı ziyaret ve çalışmalar sırasında, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve Gülser Yiğit ile kurdukları ilişkiler sayesinde, bölgenin yeniden ayağa kalkması ve sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması amacıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya gelerek bölgedeki kadın kooperatiflerinin ihtiyaçlarını değerlendirdik, vakfımızın yeni projesini tanıttık ve bir işbirliği protokolü imzaladık.



Depremden sonra “Elinde Kalmasın” projesi kapsamında destek verdiğimiz Verdaa markasının sahibi, yaralarını hızla sardıktan sonra ayağa kalkıp hayatını yeniden inşa eden ve çevresine faydalı olmak için çırpınan DASİFED Başkanı Sevgili Gülay Gül ile Verdaa’nın yeni fabrikasını, yeni ambalaj tasarımlarını ve bölgeyi yeniden ayağa kaldırmanın yollarını konuştuk.



Depremin hemen ardından bölgeye arama kurtarma gönüllüsü olarak gelen ve bir daha da dönmeyip Samandağ Meydan Köyü’ne yerleşen; bununla da kalmayıp bölgeye gelen gönüllüleri ağırladıkları bir konuk evi inşa eden Coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda bir toprak bilimci Hülya Öznalbant ile buluştuk. Defne&Apollon İpekçilik’i ziyaret ederek Emel Duman, Fikret Duman, Tuğçe Duman ve Akdeniz Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Av. Nurhak Kar Öksüz ile tanıştık ve projelerimizi konuştuk.





Projelerimize destek veren İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Levent Hakkı Yılmaz'a, TOBB Hatay KGK Başkanı Sayın Yeşim Ugutmen’e ve TOBB Hatay KGK üyesi Sayın Gülser Yiğit’e, bize kapılarını açan misafirperver dostlarımıza ve geliştirdiğimiz projelerimize katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.


Yaptığımız çalışmalarla destek olmaya ve dayanışmaya devam edeceğiz. Güzel haberleri sizlere ulaştırmak için sabırsızlanıyor, umutla bekliyoruz...



32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page