top of page

Beypazarı Kınalıeller Kooperatifi'ni ziyarete gidiyoruz

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023



Tohumluk Vakfı olarak Çölyak Derneği, Eğitimci Kadınlar Derneği, İl Tarım Müdürlüğü ve Ankara Kent Konseyi Kalkınma Çalışma Grubu Sözcüsü katılımı ile düzenlemiş olduğumuz keşif ziyareti 30 Haziran 2022 Perşembe günü gerçekleşecek.


Sorunların değil çözümün bir parçası olmak üzere yapacağımız keşif ziyaretinde, üretimde söz sahibi olan kadınlarımızla birlikte olmayı ve onların aldığı yolu görmeyi amaç edindik. Birlikte güçlüyüz.


Ankara'ya 100 km. uzaklıkta olan Beypazarı'nda bulunan kooperatif, annelerinden aldıkları lezzetli geliştirerek Serpil Yıldız ve Nesrin Dinçkan’ın çabalarıyla ilerliyor. Yedi kişiyle kurdukları kooperatif günden güne olumlu bir gelişme kaydetmiş bulunuyor. Beypazarı kurusundan, baklavasına, eriştesine, reçel ve dut pestiline kadar geniş bir yelpaze içeren ürünleri bulunuyor. Kırsalda çiftçilik yapan pek çok kişiye üretim alanı açan ve toprağın bereketini sofralara taşıyan Kooperatif, imalathanelerini Mikail Köyü’ne taşıyarak o bölgeyi canlandırmayı, asırlık lezzetleri yaşatmayı, doğal dokusunu yitirmeden ürünlerini gün ışığına çıkarmayı amaçlıyor.


Tarih: 30 Haziran 2022 Perşembe

Hareket Saati: 10:00 - Varış Saati: 11:00

Dönüş Saati: 16:00

Buluşma Yeri: Eskişehir Yolu Armada Alışveriş Merkezi


KEŞİF PROGRAMI

  • İmalathane Gezisi

  • Kooperatif Tanımı

  • Gözleme İkramı

  • Kooperatif İmalathanesini Taşımayı Düşündükleri Mikail Köy Yerleşkesi Ziyareti

  • Beypazarı Gezisi

NOT: Herkes kendi imkanlarıyla gidip gelecektir. Onların bu heyecanına ortak olmak ve birlikte yapabileceğimiz konuları konuşmak amacıyla hepinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.





40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page