top of page

23 Nisan'da bayramı Bursa ve İzmir'deki köylerimizde çocuklarımızla birlikte kutladık.

Vakfımızın Bursa ve İzmir gönüllüleri, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramında köye giderek bu büyük bayramı oradaki çocuklarla birlikte kutladı.


Bursa'daki gönüllülerimiz, Dedeköylü çocukları Mudanya Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Şenliğine götürdü. Gönüllülerimizden Aslıhan Kornoşor, Nuran Piliçer, Gamze Yakupoğlu ve Nevra Şaşmaz ile birlikte 17 çocuk ve 14 annenin katıldığı etkinlikte Dedeköylü çocuklar ve anneleri, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile tanışma fırsatı buldular. Belediye Başkanı ile birlikte çevrenin güzelleşmesi için çiçek eken çocuklarımız, daha sonra hayallerini çizdikleri resim atölyesinde resimlerini uçan balonlara yapıştırıp yine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile birlikte uçurdular. Arkasından zıplama havuzunda bütün enerjilerini döktüler. Mudanya Kent Konseyi ile el ele verdiğimiz bu organizasyonda köy ile kent arasındaki kaynaşma adına çok güzel anılar birikti. Geleceğimizin emaneti çocuklarımızın gözleri mutlulukla parladı. Günün tadı damağında kalan çocuklar gelecek 23 Nisan’ın planlarını şimdiden yapmaya başladılar... Köy çocuklarımızın unutulmaz bir gün geçirdiği etkinliğimizde üç aydır birlikte olduğumuz köy kadınlarımız ile de dostluğumuz iyice pekişti.


Bursa'da 23 Nisan kutlamaları:


 

Öte yandan, İzmir'deki gönüllülerimiz de, Çiğli Rotaract Kulübü Tiyatro Topluluğu ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Vişneli köyünde çocuk tiyatrosu gösterisi eşliğinde kutladı. Çiğli Rotaract Kulübünün de paydaş olduğu etkinlikte sergilenen ilk oyunda ayrımcılığa dikkat çekilirken ikinci oyunda yalnızlık vurgusunda bulunuldu. Üçüncü oyun ise temizlik ve aşı üzerine bilinçlendirici bir gösteriydi. Vişneli köyünde gerçekleşen gösteriye Vişneli Köyünden ve Dereköy'den 50 kadar çocuk katıldı. Vakfımız adına gösteriyi düzenleyen Sosyal Yardımlaşma Komite başkanımız ve başkan yardımcımız Tolga Alanyalı ve Ümit Özşaşal 'in yanısıra İzmir gönüllülerimiz Dilek Günay, Hürmüz Demirezer, Ülker Orhan, Ali ve Ayfer Öztürk de katıldı.


İzmir'de 23 Nisan kutlamaları:




71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page