top of page

21 Kasım: Erciyes’in Etrafında Bir Tam Tur...

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

21 Kasım, Kayseri'de Tohumluk Vakfı için özel bir gün oldu. Kayseri Gönüllülerimiz, 21 Kasım günü, Yahyalı’da Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu’nda 2023 yılı spor bağışlarının teslimini gerçekleştirdi. Teslim sırasında spor müsabakalarına katılan öğrenciler de hazır bulundular. Sporcuların okulun ihtiyaç duyduğu voleybol topları ve fileleri, futbol topları, dart takımları, floor curling malzemeleri, oklar, yayalar vb spor malzemeleri ile bir an önce çalışmaya başlama arzuları gözlerinden okunuyordu.



Ardından, Vakıf yönetim kurulu üyesi Dr. Serra Menekay ile birlikte öğretmenler odasında bir toplantı yapılarak, Vakıf çalışmalarından bahsedildi. Öğretmenler Günü kutlandı. Okul kütüphanesine Kültür-Sanat Komitesi Başkanımız Sanatçı Semra Sancak’ın hediye ettiği “Kitap Okuyan Atatürk Portresi” de kütüphane duvarına öğrenciler eşliğinde okul müdürü tarafından asıldı. Kayseri Gönüllümüz Şafak Çivici tarafından oturma minderleri yenilenen ve yeni okuma sandalyeleri ile donatılan kütüphanede öğrencilerle birlikte Atatürk’ün okuma alışkanlığı ve öğrencilerin sevdikleri kitaplar üzerine sohbet edildi.


Yahyalı’dan Yeşilhisar İlçesine geçilerek burada “Yeşilhisar Zarif Kadınlar Kooperatifi”nde kadınlarla kooperatifçilik çalışmaları hakkında bilgi alındı. İncesu’ya da geçen gönüllüler değerli bağışçımız Saffet Arslan’a teşekkür çiçeği ve Vakfımızın Karahindiba kristalini sundular.



Aynı akşam da haftalık olağan toplantısını yüz yüze yapan Kayseri Gönüllülerimiz, böylece bir gün içinde Erciyes Dağı etrafında bir tam tur atmış ve beş ilçeyi kapsayan bir etkinlik gerçekleştirmiş oldular.


“Haydi Çocuklar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” projesinde emeği geçenlere, burs bağışı toplayan koşucularımıza ve projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Canan Baza'ya, Spor Komitesi Başkanımız Ziya Öğütçü’ye; YBO Kütüphanesine önünde yıllarca okumalar yaptığı Atatürk Portresini okuma enerjisi ile birlikte gönderdiğine inandığımız Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Semra Sancak’a, kütüphanemizi güzelleştiren Kayseri gönüllümüz ve bağışçımız Şafak Çivici’ye; değerli bağışlarıyla köy çocuklarının yolunu açacak olan bağışçımız Saffet Arslan’a; bizimle birlikte yol olan Yönetim Kurulu Üyemiz Serra Menekay’a teşekkür ederiz.


Nilüfer Bıçakcıoğlu

Kayseri İl Sorumlusu

88 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page