İl Sorumluları

Ümit Özşaşal

İZMİR

İL GRUPLARININ AMACI
Vakfın kurumsal kimliği, misyon, vizyon ve ilkeleri doğrultusunda Tohumluk Vakfını grupların bulunduğu her yerde temsil etmek.

İL GRUPLARININ İŞLEVLERİ

• Vakıf Yönetimi ve Komiteleriyle birlikte çalışarak sahanın ihtiyaçlarına göre projeler geliştirmek ve onaylanmış projelerin sahada uygulamasını sağlamak.

• Vakfın projelerini sahada yürütmek üzere yerel yetkililer ile görüşerek Vakıf ile saha arasında iletişim ve uygulama köprüleri kurmak.

• Vakfın sahada tanıtımını yapmak, Vakfın sahada planladığı faaliyetlerde ev sahibi olarak yer almak.

• Vakfın uygulama sahasında yeni gönüllüler kazanmasını sağlamak.

• Sahadaki kamu yöneticileri ve yerel yönetimlerle iletişimi güçlü tutarak Vakfın temsilini ve Vakfımızın amaçlarına uygun projelerde yer almasını sağlamak.

• Faaliyet gösterilen ilde mevcut diğer STK’larla iletişim kurarak ortak çalışmalar yapılmasına katkı sunmak.

• Köy ve kırsal ziyaretleri yaparak ihtiyaçları tespit etmek ve bu tespitleri Vakıf Yönetimi ile koordineli şekilde projelere dönüştürmek.

İL GRUPLARININ İŞLEYİŞİ
İl grupları, o ildeki vakıf gönüllülerinin yer aldığı WhatsApp grubu üzerinden çalışmalarını sürdürür.  Ayda en az 2 kez, (tercihan her hafta) düzenli olağan toplantılar yapar. Toplantı tarihi ve gündemi WhatsApp grubunda üyelerle ve Yönetim Kurulu ile paylaşılır. Her toplantıda alınan kararlar Komite Sekreteri tarafından bir tutanak halinde üyelere ve Yönetim Kuruluna gönderilir. Toplantıda kararlar, hazır bulunanların çoğunluğu ile alınır ve hep birlikte uygulanır.