Resim1.png

NUR MERVE KARATAŞ

Eser adı: BİR-EY

Eser tekniği: Sıcak mine üzerine ebru çalışma

Eser ebat: 30X35 cm

ESER MANİFESTOSU

"Dünya üzerinde milyonlarca insan bir arada uyum içinde yaşamak için her an bir çaba içindeyiz. Gösterdiğimiz bu çaba sadece uyum ve denge için… Tüm insanların sahip olduğu çeşitli duygular, alışkanlıklar ve eylemler her birimizde farklı şekilde zuhur eder.  Hepimizin karakterini oluşturan özellikler tek başlarına yeterli olmazken, birey olan kişide hepsinin ahenkle uyumu karşısında mest olabiliriz. Dengede olmak, kendimizi gerçekleştirdiğimizde doğa ile uyum içinde olmak, yaşama sevincini korumak, coşku ve şevkle yaşamak bir insanda vücut bulursa o insan birey olma yolculuğunda ahenkle bize ışık olur. Geleneksel ebru sanatı ile sıcak mine sanatını iç içe uyguladığım bu tablo ile yaşatmamız gereken bir değere ışık tutmak istedim."

ÖZGEÇMİŞ

İlköğretime Ulubatlı Hasan İ.Ö.O. ‘nda başladı. İlk sanat eğitimcileri (1999-2006) Muteber-Yusuf  Demirtaş oldu. Sanat eğitiminin yanı sıra katıldığı çeşitli resim yarışmalarında onu aşkın birincilikleri, mansiyon ve başarı ödülleri bulunmaktadır.  Lise eğitimi boyunca çeşitli yarışmalara hazırlanarak resim/sanat eğitimine devam etti. Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Atölye Kiana’da sıcak mine eğitimine başladı.
Eğitimin yanı sıra saf bakır ve saf gümüş ile yapmış olduğu hem takı tasarımı hem de tablo çalışmalarımla 2021 yılında başladığı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Yüksek Lisans’ a devam etmektedir.
nkara Barosu’nda gerçekleşen  Zamansız Harikalar Resim Sergisi – Nisan 2019 ve 100. Yıl Özel Ankara Barosu Karma Sergi – Temmuz 2023 olarak iki ayrı sergide eserleri yer almıştır. Eş zamanlı olarak Su Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’nde kurucu avukat olarak iş hayatına devam etmektedir.