Nilgün Altan 60x50cm.jpg

NİLGÜN ALTAN

Eser adı: Burdan Köye Yol Olur

Eser tekniği: Tuval üzerine karışık teknik

Eser ebat: 60X50 cm

ESER MANİFESTOSU

"SANDIKTAN SANATA dedik, Tohumluk Vakfı ile gönüldaşlık yapıp, yola çıktık. Katılan sanatçılar belleklerinde ki sandıkları tek tek açtılar ve her tuvale farklı yansımalar oldu. Benim sandığımdan mektuplar ve birde ana yadigarı bir yemeni çıktı. Anne-babanın çocuğuna yazdığı mektup ona hayat yolunda ışık tutarken, öğrenci mektupları yaşama sevinci, kendi öz eleştirisi ile öğrencisine yazdığı mektup buradan köye yol oldu."

ÖZGEÇMİŞ

1960 yılında Ankara’da doğdum. Lise yıllarında başlayan sanata ilgim, üniversite yıllarında, çalışma hayatımda ve sonrasında da devam etti. Çeşitli atölyelerde değerli hocalar ile birlikte çalıştım. O zamandan bu zamana, seramik ve mozaik çalışmalarımın yanı sıra ikisi basılı yayın biri e- dergi olmak üzere 3 sanat dergisi de çıkarttım ve editörlüğünü yaptım. Bu yıl 10. Yılını kutlayan Anadolu Görsel Sanatlar Derneği’nin Kurucu Başkanı olarak ilk 2 dönem ve bu 4. dönemde de yine Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktayım. Ayrıca UPSD, AKRD, SK üyesiyim. 2001 yılından beri Ankara Gölbaşı'ndaki atölyemde çalışmalarımı sürdürüyorum.