WhatsApp Image 2024-02-20 at 20.54.34.jpeg

Eser tekniği: T.Ü.Karışık Teknik

Eser ebat: 70X50 cm

ESER MANİFESTOSU

"Bu eserim Zeyno kızın hikayesini anlatmaktadır. Zeyno kız çocuk denecek yaşta evlendirilmiş ve o zamana kadar yanından hiç ayırmadığı bez bebeğini de çeyiz sandığına koyarak saklamış. Yıllar sonra bebeğini sakladığı yerden çıkararak onunla dertleşmiş. O anda tüm yaşamı film şeridi gibi zihninde canlanmış böylece kapalı kapılar ardındaki sır perdesi aralanarak; gizem, sevinç ve hüzünler gün yüzüne çıkmıştır."

ÖZGEÇMİŞ

1967 yılında Ankara’da doğdum.Anadolu Üniversitesi İksidari ve İidari Bilimler Fakültesi’nde İşletme okudum. Türk Halk Müziği ile ilgilenerek TRT Ankara Radyosu ve çeşitli kamu kurumu koro çalışmalarına katıldım. Resme her zaman ilgi duydum. 2005 yılında değerli sanatçı Gülseren Sönmez’den daha sonra da Yusuf Bilge ve Hüseyin Yıldırım’dan desen ve yağlıboya dersleri aldım. Türk süsleme sanatının renk, desen ve motif özellikleriyle ilgili kompozisyon yaptım. Çini, Taş Bebek, Taş Mozaik dalında usta ve hocalardan dersler alarak çalışmalar yapıyorum. Yurt içinde ve dışında birçok sergi ve çalıştaylar ve fuarlara katılarak sertifikalar alıp, katologlarda yer aldım. Trabzon,Artvin,Elazığ ve Rize’de çeşitli kamu binalarının duvarlarını resimledim. Rusya, Fransa, Dubai, Almanya, Fas, İspanya, İtalya, Hollanda, Macaristan, Prag ve 9 Balkan ülkesinde Müzeleri gezme imkanı yaratarak inceleme ve araştırma yaptım. 2014 yılında 99 sanatçı ile birlikte dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Türkiye’nin Guiness Rekorlar Kitabına girmesine katkıda bulundum Femin&Art kadın sanatçılar derneği üyesiyim. Çalışmalarımı kendi atölyemde sürdürmekteyim.