20240220_104736.jpg

AYŞEGÜL YARAR

Eser adı: Sandıktan Sanata

Eser tekniği: Tuval üzerine akrilik boya

Eser ebat: 50x70 cm

ESER MANİFESTOSU

"Eski ya da geçmiş anılarını bir sandıkta biriktirildiği  günler yerine, 21. Yüzyıl  artık  flash bellek diye adlandırdığımız minicik metal parçalarda biriktiriyor anılarını. Günümüz insanı herseyi o kadar hızla tüketiyorki değerli dediğimiz nesnelerin anlamı değişti. 100 yılını tamamlamış her nesne, geçmişin bir parçası olma yoluyla çağdaş sanata ve sanatçıya  daima ilham verir. Bende bu anlamıyla  resmimle bir bağ kurdum.  Eski bir halının önünde duran genç bir köy kadının en özel giysileriyle verdiği pozun anlık bakışında aradım geçmişi.  Tülbentinin oyasında  geçmişe tutunmuş insanlar geleceğe taşıyorlardı geçmişin var olan tüm değerleri."

ÖZGEÇMİŞ

1963 yılında Ankara’da doğan Ayşegül Yarar 1986 Gazi Üniversitesi Resim bölümünden mezun oldu. 1994-1995 ve  1995-1996’ da Hacettepe üniversitesinde lisans üstü dersler aldı. Milli Eğitim bakanlığına bağlı devlet okullarında resim öğretmeni olarak 31 yı görev yaptı. Halen özel kurumlarda  resim eğitmenliğine devam etmektedir. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açan sanatçının yurt içi ve yurt dışında birçok koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Uluslararası bienaller, fuarlara ve karma sergilere katılan Yarar, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneğinin (UPSD) ve Birleşmiş  Ressamlar Ve Heykeltraşlar Derneğinin’de (BRHD) üyesidir.