Tohumluk Vakfı İzmir Gönüllüleri, 6 Şubat Felaketinin 1. yıldönümünde Hatay'daydı.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve hepimizi derinden sarsan depremin yıldönümünde İzmir gönüllülerimizden Gizem Ekiz ve Mesut Sarı, köpekleri Scott ve Nutella ile birlikte, çeşitli yardım malzemeleriyle bölgede yaşayanlara merhem olabilmek adına Hatay'a gitti. 5 Şubat gecesi Hatay'a doğru yola çıkan gönüllülerimiz, Hatay'da deprem saatinde yapılan anma törenine katıldılar. 3 gün boyunca Hatay'da bulunarak toplanan yardımları ilk elden dağıttılar ve patili dostları ile birlikte çocuklarla etkinlikler düzenlediler.

6 Şubat Salı günü anma etkinliklerinden sonra, Antakya/Defne’deki iki mahallede ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı ulaştırmak üzere irtibatta olduğumuz kişilerle buluştular ve gönüllülerimizden gelen yardımları ulaştırdılar.

7 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliklerde Tekebaşı Anaokulu'nda 200 kişiye yemek dağıtıldı ve müdür Bülent Sarsıl ile Nisan ayındaki 2. ziyaret için program detayları üzerine konuşuldu.

Hatay, Samandağ’ın Meydan köyünde, yerel üreticilerle onarıcı tarım üzerine çalışmalar yapan bir Danışmanlık, Dayanışma Merkezi ve Konukevi olan Hatay Meydan Doğal Yaşam Merkezi Sahibi Hülya Öznalbant ziyaret edildi, doğal yaşam ürünleri deneyimlendi ve Nisan ziyareti için bir alan oluşturmak üzere görüşme yapıldı. Hülya Öznalbant'ın yönlendirmesiyle, özel çocukların eğitim gördüğü bir okulun kırtasiye ihtiyaçları için Vakıf gönüllülerimizin destekleriyle 113 özel çocuğa kırtasiye alışverişi yapıldı. Günün son ziyareti Emlak Konut Konteyner Kenti'ne yapıldı. Daha önce iletişime geçilen Fatma Duru ve kızına ziyarette bulunuldu, ardından bağış olarak gelen ayakkabılar kadınlara ve kız çocuklarına hediye edildi.

8 Şubat Perşembe günü, Gazeteci Duygu Demirdağ'ın yönlendirmesiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile iletişime geçilerek uzuvlarını ve ailelerini kaybetmiş olan depremzedelere ulaştırılmak üzere 3 koli ayakkabı + 6 mont + 2 koli ikinci el giysi bağışı yapıldı. Gözene Ortaokulu'ndaki çocuklarla birlikte Köpeklerle Temel Yaşam Eğitimi sunumu sözlü olarak gerçekleştirildi. Meydan Mahallesi'ndeki konteyner kenti ziyaret edilerek çocuklarla keyifli anlar yaşandı.

9 Şubat Cuma günü ise ekibimiz, dağa çıkarak 9 köye okul olan Bezge'ye vardı. Buradaki ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle Köpeklerle Temel Yaşam Eğitimi sunumu gerçekleştirildi.

Okul müdürüne kütüphanelerine eklenmek üzere 30 adet kitap hediye edildikten sonra Samandağ'daki özel çocukların eğitim gördüğü Günışığı Eğitim Merkezine gideilerek ekibimiz tarafından buradaki 113 öğrenci için iki gün önce temin edilen resim defteri, boya kalemleri, A4 kağıt, silgi, kurşun kalem, kalemtraş ve yapıştırıcı gibi kırtasiye malzemeleri teslim edildi. Ekibimiz, Nisan ayında bölgeden gelen talepler doğrultusunda özellikle diş sağlığı ve hijyen konusunda eğitim planlaması yaparak bölgeden ayrıldı.

Bu özel zamanda Vakfımızı temsilen bölgeyi ziyaret ederek bölge insanının yaralarına merhem olmak içn canla başla çalışan gönüllülerimiz sevgili Gizem Ekiz ve Mesut Sarı'ya, ve geçtiğimiz yıl deprem sonrası arama kurtarma faaliyetlerine katılarak hizmet veren can dostları Scott ve Nutella'ya teşekkür ederiz.

@mesutsarik9s

@gizemekiz