"Köy ile şehir arasındaki ekonomik ve kültürel eşitsizlik ortadan kalkmalı,

köylü ile şehirli arasında

kaynaşma sağlanmalı,

ve her iki kesim de birbirinden öğrenmelidir."

HAKKIMIZDA

“Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı”, 2020 yılında sanatçı Pınar Ayhan önderliğinde hayata geçirilmiştir.

Vakfın temel amacı, köy ve kırsalda toplumsal, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişime yardımcı olmaktır. “Köylü ve kentli birbirinden öğrenmelidir” ülküsüyle çalışmalarına başlayan Vakıf gönüllüleri, öncelikli olarak kırsal kalkınma konusunda geliştirdiği projeleri ile farkındalık yaratarak, kent ve kırsal arasında bir köprü görevi görmeyi amaçlamaktadır.

Tohumluk Vakfı, kırsalın sorunlarını sadece dinleyen değil, aynı zamanda anlayan ve harekete geçen bir yapı olmak iddiasındadır. Eğitim, sanat ve kültür ışığını kırsala götürmek amacıyla kurmuş olduğu komiteler ve mesleklerinde profesyonel olan gönüllüleriyle çalışmalara başlayan Tohumluk Vakfı, kısa zaman içinde birçok proje başlatmıştır.

Kırsal yaşamın tüm gereksinimlerini bir bütün olarak değerlendirip fayda sağlamayı amaçlayan “Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı”, logosunda yer alan karahindibadan güç almakta ve bugün ülkemizin birçok köyünde bıraktığı tohumların yıllar sonra tüm ülkeye yayılacağına inanarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Pınar Ayhan, Tohumluk Vakfı'nın nasıl doğduğunu anlatıyor:

Tohumluk Vakfı neden köylerde?

MİSYON

Tohumluk Vakfı, ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu; geleceğimizi tehdit eden sorunlara evrensel değerler çerçevesinde çözümler bulmak amacıyla, “köylü ve kentli birbirinden öğrenmelidir” ülküsünden yola çıkarak, eğitim, kültür, sanat, bilim ve spor alanlarında, doğrudan ya da sosyal yardımlaşma yoluyla, köylü-kentli ve geçmiş-bugün arasındaki bağları besleyen projeler üreterek kırsal kalkınmaya ve toplumsal bütünleşmeye katkı sağlar.

VİZYON

Tohumluk Vakfı’nın hedefi; Vakfın simgesi olan ve tohumlarını rüzgâra salıp, çok uzaklara ulaşabilen karahindiba misali, eğitim, kültür, sanat, bilim ve spor alanında ektiği tohumların ülkemizin her noktasına yayılmasını sağlayarak, kırsal ile kent bütünleşmesini gerçekleştiren evrensel bir rol model olmaktır.

Tohumluk Vakfı Tanıtım Filmi

Tohumluk Vakfı Marşı

toplantı odası

Yönetim Kurulumuz

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

MARATON İZMİR 2024
    21 Nis Paz
    Konak | İZMİR
    21 Nis 2024 07:00 – 11:00
    Konak | İZMİR, Lozan Square, Kültür, 35220 Konak/İzmir, Türkiye
    21 Nis 2024 07:00 – 11:00
    Konak | İZMİR, Lozan Square, Kültür, 35220 Konak/İzmir, Türkiye
    "Haydi Çocuklar Spora | Kırsaldan Yeni Ufuklara" projemize kaynak yaratmak için bu kez Maraton İzmir'deyiz...
    100. YILDA ATA'YA 100 MEKTUP VE KÖY ÇOCUKLARININ OBJEKTİFİNDEN FOTOĞRAF SERGİSİ
    23 Nis Sal
    Altındağ | ANKARA
    23 Nis 2024 18:00
    Altındağ | ANKARA, Kızılay, Atatürk Blv No 18, 06050 Altındağ/Ankara, Türkiye
    23 Nis 2024 18:00
    Altındağ | ANKARA, Kızılay, Atatürk Blv No 18, 06050 Altındağ/Ankara, Türkiye
    Cumhuriyetin 100. yıl yıldönümünde, köylerde yaşayan çocuklarımızın Atatürk'e yazdıkları mektuplar ve Ankara'nın Bâlâ ilçesindeki köy çocuklarına verilen fotoğrafçılık eğitimi sonrası çektikleri fotoğraflar, 23-30 Nisan tarihleri arasında Ankara Kent Konseyi Sergi Alanında sergileniyor.
    SPX Kids Hobby Fest
    27 Nis Cmt
    Ataşehir | İstanbul
    27 Nis 2024 10:30 – 28 Nis 2024 18:30
    Ataşehir | İstanbul, Ataşehir Atatürk, Ataşehir Blv., 34758 Ataşehir/İstanbul, Türkiye
    27 Nis 2024 10:30 – 28 Nis 2024 18:30
    Çocuklara gelecekte hobi kazandırma amaçlı bir festival olan SPX Hobby Fest'e biz de Tohumluk Vakfı olarak standımız ile katılıyoruz.
    İSTANBUL YARI MARATONU 2024
    28 Nis Paz
    Fatih | İSTANBUL
    28 Nis 2024 07:00 – 11:00
    Fatih | İSTANBUL, Aksaray, Kennedy Cad. No:46, 34096 Fatih/İstanbul, Türkiye
    28 Nis 2024 07:00 – 11:00
    Fatih | İSTANBUL, Aksaray, Kennedy Cad. No:46, 34096 Fatih/İstanbul, Türkiye
    "Haydi Çocuklar Spora | Kırsaldan Yeni Ufuklara" projemize kaynak yaratmak için 28 Nisan Pazar günü İstanbul Yarı Maratonunda koşuyoruz.

SİZ DE DESTEK OLUN!

Dosyalama