Tohumluk Vakfı olarak tohumlarımızı İstanbul'da da serpmeye başlıyoruz.

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2023

Tohumluk Vakfı İstanbul gönüllüleri arasına katılan 18 gönüllümüz ile yaptığımız 4 toplantının ardından ilk icraatımız, 7.7.2022 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Atalık’ı makamında ziyaret etmek oldu. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Karaağaç, Tarım ve Su Ürünleri Müdür Yardımcısı Mehmet Özgen, Tohumluk Vakfı Başkanımız Pınar Ayhan, İstanbul Temsilcimiz Figen Aygen, Bursa Temsilcimiz Aslıhan Kornoşor, İstanbul gönüllümüz Pınar Tuba Biçmen’in katılımıyla yaptığımız görüşmede, vakfımızın vizyon, misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. İstanbul’da kırsal kesimdeki çiftçiler ve yaşadığı sıkıntılar, bu sıkıntılara İBB tarafından verilen destekler konusunda bilgi alınarak, sürdürülebilir, her yönüyle ele alınabilecek projeler konusunda istişare ettik. Kendilerinin görüş ve önerilerini dinledik. Anadolu ve Avrupa Yakası’ndan birer kırsal pilot bölge ve yol haritası belirleyip, işbirliği ile geliştirebileceğimiz konusunda fikir birliğine vardık. Misafirperverliği için İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Atalık’a ve ekibine teşekkür ederiz.