top of page

Tohumluk Vakfı Kayseri Gönüllüleri, Yahyalı Yatılı Bölge Okulunda...

Güncelleme tarihi: 30 May 2022

Tohumluk Vakfı Kayseri gönüllüleri 24 Mayıs tarihinde Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Mustafabeyli Mahallesi'ndeki Hacı İzzet Kurmel Kız Yatılı Bölge Okulu (YBO)’nu ziyaret ettiler ve okulda düzenlenen kariyer günlerine konuk oldular. Ziyarete Kayseri Tohumluk Vakfı gönüllüleri olarak İl Temsilciliği görevini yürüten Dr. Serra Menekay, İl Sekreterliği görevini üstlenen mimar Venhar Çapar, gönüllümüz ve aynı zamanda bir Uğurböceği Derneği eğitimcisi olan emekli öğretim üyesi Füsun Acar, gönüllümüz heykel sanatçısı emekli öğretim üyesi Ayla Koçer, gönüllümüz ve aynı zamanda ZİÇEV Kayseri Başkanlığını yürütmekte olan Asuman Talaslıoğlu, gönüllümüz ve aynı zamanda Türk Anneler Birliği Kayseri Şubesi Başkanlığını yürüten emekli matematik öğretmeni Safiye Demirci, gönüllümüz ve aynı zamanda bir TED gönüllüsü olan emekli İngilizce öğretmeni Ümit Ersaydı katıldılar. YBO’da bizleri Tohumluk Vakfı gönüllümüz ve okulun Din Bilgisi Öğretmeni olan Sevgi Yıldız karşıladı. Okul müdürü, müdür yardımcıları ve tüm öğretmenler ile tanıştık ve kendilerine Tohumluk Vakfımızı ve amaçlarımız ve “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” projemizi anlattık. Hacı İzzet Kurmel Kız YBO’nun Haydi Kızlar Spora projemizin ana uygulama uygulama alanı olduğunu belirttik. Okul yönetimi ve öğretmenler bizlerle birlikte bu çalışmaları yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler.


Okulun kariyer günleri kapsamında daha sonra vakıf gönüllülerimizin sunumlarına geçildi. İlk sunumu Füsun Acar yaptı ve Uğur Böcekleri Derneğinin “Kendi hayatının lideri ol” eğitimini gerçekleştirdi. İnteraktif yapılan sunuma öğrencilerin katılımı ve ilgisi çok yüksekti. Füsun Acar sunumunda Tohumluk Vakfından, Vakıf çalışmalarından ve Vişneli Köy Tiyatrosundan da söz etti. İkinci sunumu Tohumluk Vakfı Kayseri il temsilcisi Dr Serra Menekay “Hekim ve Yazar olmak” başlığı altında yaptı. Bu sunumu da ilgiyle izleyen öğrenciler verilen arada pek çok soru sorarak ilgi ve meraklarını dile getirdiler. Ayla Koçer, heykel sanatını aktardığı sunumunda heykeltraşlıktan ve sanatın bilimle, akılla ve tarihle buluşmasından söz etti. Öğrencilerin ilgisi yine çok yüksekti. Gönüllülerimizden Ümit Ersaydı İngilizce öğretmeni olarak gerçekleştirmiş olduğu kariyerini, Safiye Demirci matematik öğretmeni olmanın artılarını eksilerini, Venhar Çapar ise mimar olmanın ayrıntılarını anlattılar. Gönüllerimizden başka STK'larda gönüllü olarak çalışanlar yürütmekte olanlar kendi çalışmalarından da söz ettiler. ZİÇEV Kayseri Şubesi başkanı Asuman Talaslıoğlu sivil toplum kuruluşu başkanlığına kadar giden kariyerini öğrencilerle paylaştı. Tüm sunumları 3 saat boyunca büyük bir ilgi ve dikkatle izleyen öğrenciler ileride meslek seçimlerini yaparken burada öğrenmiş oldukları bilgilerden faydalanacaklarını ifade ettiler. Her öğrenci kendi meslek seçimi ve ilgi alanına yönelik olarak katılımcılarımıza sorular yönelttiler.


Tohumluk Vakfı Kayseri gönüllülerinin katıldığı kariyer günleri toplantısını okulda kalmakta olan tüm öğrenciler izledi. Yaklaşık 130 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Vakfımız Kayseri İl Temsilcisi Dr. Serra Menekay vakfın web sitesinden, you tube kanalı yayınlarından ve “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” projesinden söz ederek, yeni öğretim yılının başında, Eylül ayında tekrar bu okulda öğrencilerle buluşacaklarını anlattı. Vakıf gönüllülerimiz öğrencilerle birlikte yemek yediler, okulu dolaştılar ve öğrencileriyle, öğretmenleriyle güler yüzle ve mutlulukla eğitim veren bu kurumdan çok hoşnut ayrıldılar. Öğrencilerle kucaklaştılar. Öğretmenleri tebrik ettiler.


Tohumluk Vakfını ve İzmir Maratonunda Adım Adım bağış toplamak için koştuğumuz “Haydi Kızlar Spora, Kırsaldan Yeni Ufuklara” projemizi dağ köylerinden gelerek bu okulda yatılı okumakta olan öğrencilerle buluşturan vakıf gönüllümüz, Dünya şampiyonu sporcumuz sevgili Gülden Mercan Atille öğretmenimiz de bu ziyaretimizde bizlerle buluştu. Daha önce bu okulda öğretmenlik yapmış olan Gülden hocamız, yeni kazandığı Dünya Kupası ile ayağının tozuyla bizleri ağırladı. Antrenörü Bilal Atille ile de tanışıp görüşmek ziyarete katılan tüm Kayseri Tohumluk Vakfı gönüllülerini çok heyecanlandırdı. Gülden hocamızın hem projemize olan katkısı hem de ileride onun kariyeri için yapılabilecekler konusu sunumlar sonrasındaki kahve sohbetinin konusu oldu.



Heyecanlı, umut dolu ve çok güzel geçen bu ziyaretin sonrasında gece boyunca Kayseri Tohumluk WhatsApp grubundan yazışmalar sürdü. YBO’da öğretmen olan gönüllümüz Sevgi Yıldız öğretmenimiz o gece okulda nöbetçiydi ve gece boyunca öğrencilerin Vakfın ziyaretinden duymuş olduğu heyecan ve mutluluğu bizlere aktardı. Çekilen fotoğraflar paylaşıldı. Hem yatılı bölge okulunu ziyaret eden gönüllerimiz hem de ziyarete katılamayan gönüllülerimiz bu ziyaret ve dağ köylerinden gelmiş olan bu akıllı, umut dolu ve güzel kızlara dokunmuş olmanın heyecanını paylaştılar. Birlikte iyilik dolu ve güzel işler yapabilmeye, ülkemizin geleceği olan ufka pırıl pırıl bakan bu çocuklar için el birliğiyle çalışırsak çok şey yapabileceğimize olan inancımız tekrar arttı.

104 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page