Kemalpaşa Ören ve Yukarıkızılca Köylerinde Minik Kalpler, "Dünyamız Her Şeyimiz" Tiyatrosuyla İzleyicileri Büyüledi!

Güncelleme tarihi: 1 gün önce

23 Mayıs Perşembe günü, Kemalpaşa Ören İlkokulu ve Ortaokulu'nun minik kalpleri, Tohumluk Vakfı ile ortak yürütülen "Zamana Atılan Tohumlar" projesinin bir parçası olarak sahnede yerlerini aldılar. Vakıf gönüllülerimizden Dr. Serra Menekay ve Meltem Karabağ tarafından kaleme alınan "Dünyamız Her Şeyimiz" isimli tiyatro oyunu, Ören İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu Konferans Salonu'nda sahnelendi. Aynı gün, aynı oyun, Kemalpaşa Yukarıkızılca İlkokulu'nun minik öğrencileri tarafından, gönüllümüz Selma Cengiz önderliğinde Yukarıkızılca Köy Meydanı Atatürk Çocukları Kütüphane Salonu'nda da sahnelendi.

Bu özel günde ilk kez sahneye çıkan minikler; teknoloji bağımlılığı, doğamızı korumanın önemi ve iklim krizi gibi güncel ve önemli konularda farkındalık yaratarak izleyicileri büyüledi. Masumiyetlerinin ve coşkularının sahneyi doldurduğu oyun, seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Oyunun izleyicileri arasında vakfımızın değerli başkanı Pınar Ayhan, Kemalpaşa Kaymakamı Sayın Musa Sarı, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Fikret Yılmaz, Kemalpaşa Halk Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Aktı, Ören İlkokulu Müdürü Hakan İpek, Ören Ortaokulu Müdürü Faruk Tör, Ören İlkokulu öğretmenleri Melike Gündoğan ve Fulya Özsaraç ve İzmir gönüllülerimiz de vardı.

Oyunun sonunda Kemalpaşa Kaymakamı Sayın Musa Sarı, Vakıf Başkanımız Pınar Ayhan ve Ören İlkokulu Müdürü Hakan İpek konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Başkanımız Pınar Ayhan tarafından, gönüllümüz Meltem Karabağ'ın, "Zamana Atılan Tohum" projesi kapsamında yazdığı "Ali İle Ayfer-Köyünü Kurtaran İki Kahraman" isimli hikaye kitabı Sayın Musa Sarı'ya ve Sayın Fikret Yılmaz'a armağan edildi.

Yukarıkızılca Köyünde de, çocuklar, sahne aralarında "Dünyamız Her Şeyimiz" isimli şarkıyı seslendirerek farkındalık yarattılar. Oyunun izleyicileri arasında vakfımızın başkanı Pınar Ayhan, Kemalpaşa Kaymakamı Sayın Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Fikret Yılmaz, Kemalpaşa Halk Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Aktı, Yukarıkızılca İlkokulu Müdürü Beyza Öztürk Özcan, okul öğretmenleri, mahalle muhtarı, Ören İlkokulu Müdürü Hakan İpek, Ören Ortaokulu Müdürü Faruk Tör, İzmir gönüllüleri ve veliler de yer aldı. Sayın Musa Sarı, oyunun ardından başkanımız Pınar Ayhan'a ve gönüllümüz Selma Cengiz'e çiçek armağan ederek vakfımızın çalışmalarını takdir ettiğini belirterek teşekkürlerini sundu.

Bu anlamlı etkinlikler için başta başkanımız Pınar Ayhan olmak üzere, "Dünyamız Her Şeyimiz" oyununun yazarları Dr. Serra Menekay ve Meltem Karabağ'a, Ören'de Yukarıkızılca'da drama dersleriyle başlayıp tiyatro oyununa kadar olan serüvene öncülük eden Ülker Orhan'a, oyunun sahnelenmesinde liderlik eden gönüllümüz Selma Cengiz'e,  Zamana Atılan Tohum Projesi'ni sevgi ve ilgiyle yürüten Ören İlkokulu Müdürü Hakan İpek'e, Ören Ortaokulu Müdürü Faruk Tör'e, Yukarıkızılca Müdürü Beyza Öztürk Özcan'a, Ören İlkokulu öğretmenlerinden Melike Gündoğan'a, oyunun sahnelenmesi için çocuklarımızı çalıştıran Türkçe öğretmeni Osman Kahraman'a, bizleri sahnelerinde misafir eden Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu'na ve müdürü Bekir Bircan'a, tüm okul öğretmenlerine, İzmir gönüllülerimizden Ümit Özşaşal, Hanife Alcan, Hülya Kapar'a, tüm İzmir gönüllülerimize, ve Ören'de yaşayan organik tarım üreticisi Zehra Kul'a, ilk sahne deneyimlerinde çocukları yalnız bırakmayarak yüreklendiren bütün izleyicilere teşekkürlerimizi sunarız.

@pinarayhan @serramenekay @meltemmkarabagg @umitozsasal @hhakanipek @kemalpasakaymakamligi35 @kemalpasamem @kemalpasa_hem @hanifealcan35 @hulyakapar35 @carrrpediemmm