Kayseri'de "Zamana Atılan Tohumlar" Projesi Kapsamında Öğrencilerle Molu Çiftliği Ziyareti Gerçekleştirildi
- Tohumluk Vakfı
- 12 Haz
- 2 dakikada okunur
KAYSERİ – Tohumluk Vakfı’nın yürüttüğü Zamana Atılan Tohumlar Projesi kapsamında, öğrenciler doğayla ve sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla buluştu. 12 Haziran 2025 tarihinde, Tomarza Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte, organik tarım yapılan ve ata tohumlarının kullanıldığı Molu Çiftliği’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.
Zehirsiz Tarım ve İklim Bilincini Yerinde Gözlemlediler
Proje kapsamında daha önce çevre ve iklim değişikliği eğitimleri, çevre temizliği etkinlikleri ve 2000 ağacın dikildiği Tohumluk Ormanı oluşturulması gibi çalışmalar hayata geçirilmişti. Bu kez öğrenciler, zehirsiz tarım ve ata tohumlarının kullanımı gibi önemli konularda bilgilenmek ve başarılı uygulama örneklerini yerinde görmek üzere Molu Çiftliğini ziyaret etti. Ziyaret için çiftlik yetkilileriyle iletişime geçilerek etkinlik özel olarak planlandı. Öğrenciler, okul araçlarıyla çiftliğe getirildi.
Doğayla İç İçe Bir Deneyim
Vakfımızdan Nilüfer Bıçakcıoğlu ve Belgin Kayacık; okuldan ise Okul Müdürü Erdem Kaya ve beş öğretmen eşliğinde gerçekleştirilen ziyarete toplam 17 öğrenci katıldı. Molu Çiftliği’nin doğal yaşam ortamı çocukları büyüledi. Tavuklar, kazlar, leylekler, köpekler, rengârenk çiçekler ve ekili tarlalar arasında keyifli vakit geçiren öğrenciler, sebze bahçesine domates, biber, patlıcan ve lahana dikti. Üstelik bu işlem, sadece pratik bir deneyim değil, doğru tekniklerle yapılan bir öğrenme süreci oldu. Çocuklar, kök boyu çukurlar açtı, fideleri yerleştirdi, toprağı sıkıca bastırarak fideyi destekledi. Bu süreçte bitki yetiştirmenin emek ve bilgi gerektiren bir süreç olduğunu bizzat deneyimlediler.
Ata Tohumlarıyla Beslenen Toprak
Molu Çiftliği, bölgedeki çocukların organik tarım ve ata tohumu konularında ilham alabilecekleri en iyi örneklerden biri olarak öne çıktı. Oluş Molu Hanımefendiye her zamanki iş birliği ve destekleri için ayrıca teşekkür edildi.
Meşe Palamutları da Molu Çiftliği’nde Kök Salacak
Geçtiğimiz hafta Tomarza YBO öğrencilerinin büyüttüğü meşe palamudu fidelerinin bir kısmı, bölgedeki ilkokullara dağıtılmıştı. Küçük bir kısmı da Molu Çiftliği’ne bırakıldı.
Bu fidelerin burada büyümesiyle birlikte, meşe yaprakları toprağı besleyecek, palamutlar yeni yaşam döngülerine ilham verecek.
“Tohumlar Zamana Atıldı…”
Tohumluk Vakfı temsilcileri, bu anlamlı ziyaretin ardından şu ifadeyi paylaştı:
“Tohumlar zamana atıldı. Ardı gür olsun.”
Çocukların doğayla bu yakın teması, hem çevre bilinci hem de tarım ve sürdürülebilirlik farkındalığı açısından değerli bir katkı sundu. Tohumluk Vakfı, gelecek nesillerin doğa dostu bireyler olarak yetişmesine destek vermeye devam edecek.
Comments