GENÇ TOHUMLUK

Genç Tohumluk, Tohumluk Vakfının ilkelerini benimsemiş, dinamizmleriyle Vakfa ve Vakfın etkinliklerine güç, enerji ve vizyon katacak gençlerin bir araya geldiği bir topluluktur. Otuz yaşını geçmemiş, takım çalışması ve gönüllük kültürüne sahip, her alandan gençlerle projeler üretmek ve uygulamak Tohumluk Vakfının en önemli hedeflerinden biridir. Bugünün vizyonu ile geleceğin dönüştürücü fikirlerini yaratan gençler, yeni nesillere kılavuz olacak ilkeleri, Tohumluk Vakfı çatısı altında hep birlikte yazacaklar.

Kendisini bu çatı altında çalışmaya hazır hisseden sevgili gençler, Gönüllü Başvuru Formumuzu doldurarak aramıza katılabilirsiniz.

İşte Genç Tohumluk'un ilk projesi:

BİR BİLGİSAYAR BAĞIŞLA! BİR HAYAT DEĞİŞTİR!

Uzaktan eğitim sürecinde, ülkemizde 2,5 milyon öğrenci evinde tablet, bilgisayar veya internet erişimi olmadığı için eğitim alamıyor. Eğitimde standardın kaybolması ve eşitsizliklerin artması uzun vadede birçok öğrencinin hayallerine kavuşamamasına sebep olacak. Eşit eğitim her çocuğun hakkıdır.

Bunun yanısıra, yapılan araştırmalara göre Türkiye’ de yıllık 535.000 ton elektronik atık ortaya çıkmakta ve bu miktarın sadece 10.000 – 25.000 tonu (%2,5) ilgili firmalar tarafından toplanıp geri dönüştürülebilmektedir. Bu proje ile kişilerin ikinci el elektronik eşyalarının ihtiyaç sahipleri tarafından kullanılmasını sağlayarak, e-atık tüketimin azalmasına teşvik edilmesini hedefliyoruz.

“Bir Bilgisayar Bağışla, Bir Hayat Değiştir!” projemiz ile, eğitimde eşitsizlik ve e-atık tüketiminin azaltılması konusunda farkındalık yaratmayı, ihtiyaç sahipleri ile ikinci el bilgisayar ve tabletleri  buluşturmayı  amaçlıyoruz.

Sizler de, evinizde bulunan ikinci el bilgisayar ve tablet gibi teknolojik ürünleri, ihtiyaç sahipleri ile bir araya getirmek isterseniz bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Projemizde ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve teknoloji ürünlerinizin bağışı, üyesi de olduğumuz Tohumluk Vakfı aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Aşağıdaki e-posta adresine mesajınızı ve iletişim bilgilerinizi iletin; bilgisayar ve tabletleri hangi adrese göndeceğiniz konusunda sizleri bilgilendireceğiz.

Sağlıkla ve iyilikle kalın...

Instagram: @bilgisayarbagislahayatdegistir
E-posta: bilgisayarbagislahayatdegistir@gmail.com